Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Arcadis

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Arcadis
8 jul 2024 om 18:40

 Jefferies heeft maandag het koersdoel op Arcadis verhoogd van 65,00 naar 70,00 euro, met een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek uit een rapport in aanloop naar de kwartaalcijfers die op 25 juli verschijnen.

Jefferies rekent op een aantrekkende autonome omzetgroei tot circa 6 procent in het tweede kwartaal, waarbij de operationele EBITA-marge vermoedelijk met 120 basispunten is verbeterd naar 11 procent.

Dit zou volgens de analisten moeten resulteren in een EBITA-groei van 19 procent tot 110,5 miljoen euro en dat is 2 procent hoger dan de analistenconsensus van 107,9 miljoen euro, aldus Jefferies. In het eerste kwartaal behaalde Arcadis een operationeel resultaat van 104 miljoen euro. Dat was toen een groei van 13 procent en ook iets beter dan de consensus destijds van 102 miljoen euro.

Verder verhoogde Jefferies maandag zijn EBITA-verwachting voor 2024 met 4 procent naar 457 miljoen euro, waarmee de analisten iets positiever zijn dan de consensus voor dit jaar van 445,7 miljoen euro. Het verschil is zo’n 3 procent.

En kostensynergieën als gevolg van de integratie van de overnames van IBI en DPS en het vertrek uit het Midden-Oosten moeten Arcadis alleen dit jaar al een verbetering van de EBITA-marges met circa 80 basispunten opleveren, verwachten de analisten.

Wel stelde Jefferies in het rapport dat Arcadis goede vooruitgang boekt om de achterstand op sectorgenoten in te halen. Echter, concurrenten in Noord-Amerika als Tetra Tech en Stantec hebben recentelijk de lat voor winstgevendheid hoger gelegd. De analisten schatten in dat Arcadis’ Noord-Amerikaanse collega’s nu mikken op een EBITA-marge van gemiddeld zo’n 15 procent op de middellange termijn, waar Arcadis voor 2026 rekent op een margedoelstelling van minimaal 12,5 procent.

Volgens de analisten verhandelt het aandeel Arcadis inmiddels tegen een korting van zo’n 20 procent ten opzichte van concurrenten. Dat was in het eerste kwartaal van dit jaar nog zo’n 8 procent, aldus Jefferies.

Arcadis sloot maandag 1,2 procent hoger op 60,00 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.