Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Apple ondersteunt NFT’s in App Store

Apple ondersteunt NFT’s in App Store
30 sep 2022 om 16:45

Helaas gebeurde er vrij weinig binnen de cryptomarkt deze week. We zagen nauwelijks prijsbewegingen, waardoor het voor crypto handelaren een saaie week leek te zijn. Maar natuurlijk vind er wel veel plaats buiten de koersen van cryptocurrencies.

Zo gaf Apple aan dat het NFT’s gaat ondersteunen binnen zijn eigen App Store, en verklaarde Walmart om toe te treden tot Roblox. Ook haalde Strike meer dan 80 miljoen euro op om betalingen met Bitcoin makkelijker te maken en te optimaliseren. Laten we eens gaan kijken naar het belangrijkste cryptonieuws van deze week!

Je kunt NFT’s verhandelen binnen Apple App Store

Ondanks enige kritiek uit de cryptowereld heeft Apple nu bevestigd dat het ontwikkelaars in staat gaat stellen NFT's te verkopen via de Apple App Store. Ook kunnen applicaties NFT's gebruiken of ze binnen de app laten verkopen door ontwikkelaars.

Ondanks het feit dat Apple beweert veel aanvragen te hebben gehad van zowel ontwikkelaars als startups, lijkt het erop dat veel van deze laatsten niet geïnteresseerd zijn om gebruik te maken van de App store. Want al snel kwam aan het licht dat Apple een vergoeding van 30% rekent op alle NFT-transacties. Verschillende bedrijven hebben hun frustratie hierover geuit.

Apple wilde zichzelf beschermen door de kosten te verlagen tot 15% voor bedrijven met een jaaromzet van minder dan 1 miljoen dollar, maar de reactie van spelers in de sector is gematigd. Normaal gesproken liggen de transactiekosten tussen 3% en 5%.

Toch zijn het niet alleen de hoge kosten die ontwikkelaars afschrikken; ook de beperkingen, zoals de eis dat alle aankopen in dollars of een andere fiat valuta moeten worden gedaan in plaats van in crypto, spelen een rol.

Disney zoekt een NFT-advocaat

Ook Disney zet stappen in de NFT-richting. Een nieuwe vacature voor een "ervaren bedrijfsjurist" om te werken aan "opkomende technologieën" zoals NFT’s en de metaverse suggereert dat The Walt Disney Company overweegt de cryptowereld te betreden.

Disney is op zoek naar een "Principal Counsel - Corporate Transactions, Emerging Technologies & NFTs", zoals vrijdag werd geadverteerd op de carrièrepagina van het bedrijf, om te helpen met zaken rond NFT's, metaverse, blockchain en DeFi.

In het bijzonder wil de media- en entertainment gigant iemand inhuren die "juridische begeleiding en bijstand kan bieden voor de gehele productlevenscyclus van wereldwijde NFT-producten" en ervoor zorgen dat dergelijke producten aan alle lokale en federale wetgeving voldoen.

De Walt Disney Company heeft zich voorzichtig gepositioneerd in de crypto-, blockchain- en metaverse sector. Tijdens de earnings call van het bedrijf voor het vierde kwartaal van 2021 benoemde CEO Bob Chapek de plannen van het bedrijf om fysieke en digitale activa te combineren in de metaverse.

Walmart treedt toe tot Roblox

Vanaf aanstaande maandag zijn er twee nieuwe Walmart-experiences beschikbaar op het virtuele wereld platform Roblox. De twee attracties heten Walmart Land en Walmart's Universe of Play.

De eerste stap van de winkelgigant in de virtuele wereld bestaat uit een zeppelin die speelgoed dumpt, een muziekfestival met beroemde muzikanten, een reeks interactieve games en een winkel die virtuele goederen verkoopt (genaamd "verch"). Deze goederen zijn identiek aan die je in fysieke Walmart-winkels en op de website van het bedrijf kunt vinden.

Nadat Walmart zag hoe de pandemie de kooppatronen van consumenten opschudde en hun betrokkenheid binnen social media, apps en gaming aanwakkerde, ontwikkeld het bedrijf nieuwe methoden om in contact te komen met klanten.

De grootwinkelbedrijf heeft eerder al live streaming evenementen georganiseerd op TikTok, Twitter en YouTube waar klanten producten konden kopen terwijl ze keken. De samenwerking met Meredith, uitgever van Allrecipes, Parents en Better Homes & Gardens, resulteerde in de ontwikkeling van maaltijdboxen. Het bedrijf heeft ook een augmented reality-toepassing op Pinterest gelanceerd, waarmee consumenten een meubelstuk of huisinrichting virtueel in hun eigen ruimte kunnen plaatsen voordat ze een aankoop doen.

De chief marketing officer van Walmart, William White, heeft gezegd dat het bedrijf Roblox zal gebruiken als proeftuin voor toekomstige uitstapjes naar de metaverse en daarbuiten. White verklaarde dat het bedrijf via het partnerschap kennis wil vergaren.

Strike haalt meer dan 80 miljoen euro om Bitcoin-betalingen te optimaliseren

Strike, een op het Bitcoin Lightning Network gebaseerde digitale betaaldienst, heeft €80 miljoen opgehaald in een fondsenwervingsronde. Het geld zal worden gebruikt voor uitbreiding van het bedrijf, alsook om bestaande samenwerkingen te versterken.

"Een goedkoper, sneller en open betalingsnetwerk mogelijk maken met enkele van de beste financiële instellingen ter wereld is niet makkelijk, maar het gebeurt nu wel", verklaarde oprichter en CEO Jack Mallers van Strike in een persverklaring. "We zijn in gesprek met veel van de bedrijven die betrokken zijn en geïnteresseerd zijn in verbeterde betalingen."

De belangrijkste API van Strike is net vrijgegeven voor het publiek. Deze gebruikt het Bitcoin Lightning Network om snelle betalingen mogelijk te maken en een alternatief te bieden voor bestaande netwerken.


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Apple Inc.

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.