Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Operationeel draait Berkshire van Buffett beter

Operationeel draait Berkshire van Buffett beter
5 nov 2023 om 10:57

Berkshire Hathaway heeft in het derde kwartaal het nettoresultaat zien verslechteren, maar presteerde operationeel wel beter en zag de kas nog verder gevuld worden. Dit bleek zaterdag uit cijfers van het investeringsvehikel van Warren Buffett.

Het nettoverlies steeg op jaarbasis van een verlies van 2,8 miljard dollar naar een verlies van 12,8 miljard dollar. Vorig jaar leed Berkshire een verlies op zijn investeringen van 10,5 miljard dollar. Afgelopen kwartaal was dit zelfs een verlies van 23,5 miljard dollar.

Zelf vindt Buffett dat het operationele resultaat een betere afspiegeling is van hoe zijn bedrijf presteert dan het nettoresultaat, waarin de ‘papieren’ winsten en verliezen zitten.

Operationeel zag Berkshire het resultaat in het derde kwartaal stijgen van 7,7 miljard naar 10,8 miljard dollar winst. Na negen maanden stond de operationele winst op 28,9 miljard dollar. Dat is ruim meer dan de 24,2 miljard dollar in de eerste negen maanden van 2022.

Afgelopen kwartaal viel op dat vooral de verzekeringstak het beter deed dan in het derde kwartaal van 2022. Het omgekeerde gold voor de energie en nutsactiviteiten van Berkshire.

In het derde kwartaal kocht Berkshire voor ongeveer 1,1 miljard dollar aan eigen aandelen in. Zo kwam de aandeleninkoop dit jaar na negen maanden uit op circa 7,0 miljard dollar.

Verder bleek de kaspositie van Berkshire gestegen naar een recordbedrag van iets meer dan 157 miljard dollar, ongeveer 10 miljard dollar meer dan aan het einde van het tweede kwartaal.

Het aandeel Berkshire Hathaway steeg dit jaar 13,5 procent. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.