Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: teruglopende resultaten Corbion verwacht

Beursblik: teruglopende resultaten Corbion verwacht
25 okt 2023 om 14:44

Corbion heeft over het derde kwartaal van dit jaar waarschijnlijk de resultaten zien teruglopen. Dit verwacht ABN AMRO in aanloop naar de cijfers van 
de producent van biologische ingrediënten en biochemicaliën donderdag voorbeurs. 
 
De bank verwacht een omzet van 376,5 miljoen euro tegen 393 miljoen euro een jaar eerder. De aangepaste EBITDA komt naar verwachting van de bank uit op 49,3 miljoen euro tegen 52,9 miljoen euro over dezelfde periode een jaar eerder.

Analisten van Degroof Petercam houden rekening met zwakke kwartaalresultaten. “Gezien de marktomstandigheden denken we dat de outlook uitdagend wordt”, aldus analist Fernand de Boer in een rapport. 

ABN AMRO stelde tegenover ABM Financial News dat de vorig jaar aangekondigde verkoop van de emulgatoren-tak wel erg lang duurt. De bank stelde dat vorig jaar december de rente een stuk lager lag dan nu en dat een verkoop nog steeds geen gelopen race lijkt. Ook Degroof Petercam merkte in een rapport op dat de markt “wanhopig” wacht op een update over de verkoop en de groeiplannen voor de activiteiten op het vlak van algen. Voor dit laatste zou Corbion nog een beleggersdag willen houden.

Dat er maar geen nieuws komt over de verkoop van de emulgatoren, is volgens De Boer van Degroof geen goed teken voor de eventuele verkoopprijs. Mogelijk komt er zelfs helemaal geen verkoop, waarschuwde de analist. 

Verder staan bij ABN AMRO de bioplastics in de belangstelling gezien de stroeve gang van zaken daar.

ABN AMRO heeft een Outperform advies op Corbion met een koersdoel van 33,00 euro. Degroof Petercam heeft een koopadvies en met een koersdoel van 28,00 euro.

Het aandeel Corbion noteerde woensdag op een groen Damrak 1,7 procent lager op 15,82 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.