Corbion

Nieuws over Corbion

Over Corbion

Corbion (Centrale Suiker Maatschappij) komt voort uit de suikerbiet industrie. Na de verkoop in 2013 van de bakkerij ingrediënten richt Corbion zich volledig op de productie van melkzuur en melkzuur derivaten voor de voedings- en chemische industrie. Melkzuur wordt gemaakt van gefermenteerde suiker en kent vele toepassingen. Zo gebruikt men melkzuur voor houdbaarheidsverlenging van voedsel, cosmetische producten, oplosmiddelen, biologisch afbreekbare plastics, farmaceutische en medische toepassingen. Deze activiteiten vallen onder de divisie Biobased ingredients (onderverdeling: voeding en chemie). De vraag naar "traditionele" melkzuurproducten neemt per jaar gestaag toe. De andere divisie van Corbion noemt ment Biobased Innovations. Deze divisie richt zich primair op biologisch afbreekbare plastics. Corbion wil een leidende rol spelen bij de productie van biologisch afbreekbaar plastic op basis van lacticide (gemaakt uit melkzuur). De productie van deze zogenaamde PLA(polylactic acid) is een duurzaam alternatief voor traditionele plastics. In november 2016 kondigde Corbion een belangrijke Joint Venture aan met Total in deze. Corbion verkoopt lacticide aan de PLA fabriek die de joint venture gaat vouwen. Deze joint venture vergroot de kans op succes en verlaagd het risico voor Corbion. Onder leiding van de CEO, Tjerk de Ruiter en met 1648 werknemers, realiseerde Corbion in het boekjaar 2016 een omzet van €911,3 miljoen en een nettoresultaat van €103,6 miljoen. Biobased ingredients droeg voor 98% bij aan de omzet.

Geef een reactie