Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Ook ABN AMRO verlaagt koersdoel Adyen flink

Beursblik: Ook ABN AMRO verlaagt koersdoel Adyen flink
18 aug 2023 om 16:36

ABN AMRO Oddo heeft vrijdag het koersdoel voor Adyen verlaagd van 1.900 naar 1.250 euro en het advies blijft kopen. Dit bleek uit een rapport van analist Cor Kluis.

Kluis verlaagde het koersdoel om twee redenen. Ten eerste viel de groei van Adyen in de VS tegen, wat een belangrijke pijler voor het groeiverhaal van Adyen is. Ten tweede omdat de betaalspecialist geen actie onderneemt om deze lagere omzetgroei te verzachten. “Geen kostenverlagingen, geen dividend of aandeleninkoop, en ze handhaven het tempo met nieuw personeel aannemen tot het einde van dit jaar”, aldus Kluis.

De analist wijst op het feit dat Adyen slechts tweemaal per jaar resultaten rapporteert en het geeft geen vooruitzichten op korte termijn, dus de markt moet wachten op een nieuwe update tot februari 2024.

Adyen zei in een toelichting op de cijfers dat het probleem beperkt blijft tot de VS en dat het kortstondig zal zijn. “Maar het zal tijd kosten om uit te vinden of dit klopt.”

Toch blijft Kluis geloven in de hoge kwaliteitsgroei van het bedrijf, hoewel deze in de VS minder zal zijn dan eerder gedacht.

Het aandeel Adyen daalde vrijdag nog eens 2,6 procent naar 874,70 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.