Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Heijmans houdt vast aan outlook

Heijmans houdt vast aan outlook
25 apr 2023 om 07:38

Heijmans houdt vast aan de outlook voor 2023 die in februari bij de vrijgave van jaarcijfers was afgegeven. Dit meldde de bouwer dinsdag voorbeurs in een kwartaalupdate.

“De kosteninflatie lijkt over zijn ergste piek heen te zijn. Dat neemt niet weg dat de onzekerheid over geopolitieke ontwikkelingen en macro-economische factoren, zoals hypotheekrente en krapte op de arbeidsmarkt, groot blijven”, aldus topman Ton Hillen in een toelichting.

In de afgelopen verslagperiode was de verkoopvolume van nieuwbouwwoningen lager dan in dezelfde periode vorig jaar. De bouwer verkocht tot en met april 2023 472 woningen, ten opzichte van 631 in dezelfde periode van 2022. 

Bemoedigend is volgens de onderneming wel dat ten opzichte van de tweede helft van vorig jaar het aantal woningverkopen en de prijzen van de verkochte nieuwbouwwoningen stabiel bleven.

De totale omzet in het afgelopen kwartaal was volgens Heijmans vergelijkbaar met een jaar eerder, waarbij de omzet bij Infra en Bouw & Techniek in de lift zat, terwijl de omzet bij Vastgoed lager lag.

De orderportefeuille bleef stabiel op 2,4 miljard euro ten opzichte van eind 2022.

De outlook voor 2023 bleef daarnaast intact.

Bij de jaarcijfers zei Heijmans te verwachten dat de omzet dit jaar licht zal stijgen. Bij Vastgoed en Bouw & Techniek wordt gerekend op groei, maar als gevolg van een verlaagd niveau aan grote infrastructurele werken zal de omzet bij Infra vermoedelijk wat dalen. Daarnaast wordt gerekend op een vergelijkbare onderliggende EBITDA.

Topman Hillen benadrukte ten slotte dat het voor de nabije toekomst van groot belang is “dat de aanhoudende politiek-bestuurlijke impasse rondom natuur- en stikstofvergunningen snel en doortastend wordt doorbroken, zowel op landelijk als provinciaal niveau”. “Het is vijf óver twaalf wat dat betreft”, aldus Hillen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Asml Holding

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.