Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Video: aandeel ASML is goedkoop

Video: aandeel ASML is goedkoop
29 jan 2023 om 13:04

ASML is een mooi aandeel en heeft de komende jaren veel opwaarts potentieel. Dit zegt analist Jos Versteeg van InsingerGilissen voor de camera van ABM Financial News.

ASML moet de komende periode flink investeren, maar tot 2030 verwacht ASML een omzetgroei van richting de 20 procent per jaar. “Ik vind het aandeel dan ook behoorlijk goedkoop”, zegt Versteeg.

Een probleem is het exportverbod voor China. EUV levert ASML niet in China, maar DUV nog wel. En daar zit potentieel een probleem. “Ik denk dat de ArF-machines niet meer verkocht mogen worden aan China […] maar ze mogen nog wel veel goedkopere machines leveren.”

Wat zijn de consequenties van het nieuwe exportverbod? Buitenlandse bedrijven die in China produceren zullen waarschijnlijk vertrekken naar andere landen, denkt Versteeg. En de Chinese bedrijven kunnen door het gemis van de ArF-machines geen hoogwaardige chips meer produceren. Dit zal aanvankelijk een terugval van de omzet betekenen, maar de vraag naar chips is er, aldus Versteeg, dus ze zullen ergens anders worden geproduceerd.

“Maar de langetermijngroei, de verdubbeling van de chipindustrie in 2030, dat is geen enkel probleem”, vindt Versteeg.

De analist blijft daarom positief over ASML en ziet een koersdip als een mooie kans om in te stappen of bij te kopen. InsingerGilissen handhaaft het koersdoel op 900 euro.

Klik hier voor: aandeel ASML is goedkoop


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.