Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Chiptekorten kunnen nog twee jaar aanhouden – media

Chiptekorten kunnen nog twee jaar aanhouden – media
21 mrt 2022 om 07:34

De tekorten in de halfgeleiderindustrie kunnen nog twee jaar lang aanhouden, waardoor uitbreidingsplannen van chipbouwers in het water vallen. Dit verwacht CEO Peter Wennink van ASML in een gesprek met de Financial Times.

“Komend jaar en het jaar erna zullen er tekorten zijn”, aldus de topman van de Nederlandse halfgeleiderspecialist. “We zullen dit jaar meer machines verschepen dan vorig jaar en volgend jaar weer meer dan dit jaar. Maar het zal niet genoeg zijn als we naar de vraag kijken. We moeten onze capaciteit met ruim meer dan 50 procent opschroeven. Dat kost tijd.”

Wennink zegt met toeleveranciers in gesprek te zijn om de capaciteit te verhogen, maar heeft nog geen idee over de uiteindelijke omvang van de investeringen.

Ook topman Pat Gelsinger van Intel stelt dat de tekorten de uitbreidingsplannen van het bedrijf in de weg zitten. Hij zegt in direct contact te staan met Wennink over de tekorten en Intel heeft eigen experts naar ASML gestuurd om te helpen de productie op te voeren.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.