Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

BNP Paribas weet omzet op peil te houden in coronajaar

BNP Paribas weet omzet op peil te houden in coronajaar
5 feb 2021 om 07:48

BNP Paribas heeft in 2020 de winst onder druk zien staan, terwijl de inkomsten op peil bleven. Dit bleek vrijdag uit jaarcijfers van de grootste bank van Frankrijk.

De inkomsten daalden op jaarbasis nipt met 0,7 procent naar 44,3 miljard euro, terwijl de nettowinst met 13,5 procent terugliep naar minder dan 7,1 miljard euro. De operationele kosten daalden met 3,6 procent.

“De wereld kent een gezondheidscrisis die ongekend is in omvang en duur. Het heeft ons op de proef gesteld, zoals het alle componenten van onze samenlevingen heeft getest”, zei topman Jean-Laurent Bonnafé in een toelichting. 

BNP Paribas weet zich wel gesteund door de Franse Staat. Meer dan 120.000 uitgegeven leningen worden momenteel gegarandeerd door Parijs. Het aantal uitstaande leningen steeg in 2020 met 4,4 procent. Een stijging van 33 miljard euro.

De bank wist op jaarbasis zijn Tier 1-kernkapitaalratio met 70 basispunten te laten stijgen naar 12,8 procent, hetgeen volgens de bank getuigt van een solide balans. 

BNP stelt een dividend voor van 1,11 euro per aandeel, hetgeen overeenkomst met het advies van de Europese Centrale Bank om maximaal 21 procent van de nettowinst uit te keren aan aandeelhouders. 

Outlook

Voor dit jaar rekent BNP op stijgende inkomsten en lagere provisies. Daarbij wil de Franse bank 50 procent van de winst uitkeren aan de aandeelhouders.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Randstad

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.