Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: geen fundamentele wijzigingen verwacht op beleggersdag ING

Beursblik: geen fundamentele wijzigingen verwacht op beleggersdag ING
16 jun 2024 om 17:20

UBS verwacht bij de beleggersdag van ING maandag in Londen geen fundamentele wijzigingen in de strategie. Dit schreef de Zwitserse bank in aanloop naar de bijeenkomst.

Volgens UBS is de strategie helder: 5 tot 10 procent jaarlijkse groei van de fee-inkomsten, een kostenratio van 50 tot 52 procent en een beoogde kapitaalbuffer van 12,5 procent.

Een duidelijk plan om kosten te besparen, zou positief ontvangen kunnen worden, denkt UBS. ING kan bij de beleggersdag bovendien zijn rendementsdoel verhogen van 12 naar 13 procent. 

UBS rekent zelf de komende jaren op een rendement op het vermogen van ongeveer 12,5 procent, maar de analisten denken dat op de langere termijn een niveau van 13 procent houdbaar zal zijn. Ook bij JPMorgan verwachten de analisten dat het rendementsdoel weleens omhoog kan naar 13 procent.

Met name de Belgische bank en de zakenbank trekken het rendement van de groep nu nog omlaag. Zij zijn samen goed voor meer dan de helft van de boekwaarde en verlagen het rendement met zo’n 5 procentpunt. Wat UBS betreft kunnen de kosten in België omlaag, terwijl de Wholesale Bank minder kapitaalintensief zou moeten worden.

Analisten van Barclays denken dat de beleggersdag een aanjager kan zijn voor de koers van het aandeel.

De Britse bank wees erop dat ING meer eigen aandelen inkoopt dan sectorgenoten, iets dat de analisten van JPMorgan ook benadrukten in hun vooruitblik. De analisten van UBS rekenen op 7,5 miljard euro aan aandeleninkopen voor eind 2025. “Dat is 14 procent van de huidige marktkapitalisatie.” 

En de winstverwachtingen van Barclays voor ING voor 2026 liggen 4 procent boven de consensus. Ook groeit de winst van ING sneller dan het sectorgemiddelde, aldus de Britse bank, dat een Overwogen advies heeft op ING. UBS heeft een koopadvies en ING blijft de sectorfavoriet van JPMorgan in de Benelux, met een Overwogen advies en een koersdoel van 18,50 euro.

Het aandeel ING sloot vrijdag 1,5 procent lager op 15,33 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.