Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Beursplein 5 op winst in ochtendhandel

Beursupdate: Beursplein 5 op winst in ochtendhandel
10 dec 2009 om 10:47

De beurs van Amsterdam is vanochtend voortvarend van start gegaan. Halverwege de ochtendhandel noteert de AEX op een winst van bijna 1 procent en de AMX wint 0,2 procent. Met deze koersontwikkeling lijken beleggers op Beursplein 5 de collega’s op Wall Street te volgen, waar de indexen woensdagavond hoger sloten . In Azie speelden de zorgen om de kredietproblemen in Dubai, Griekenland en Spanje de belegger wel parten. Als gevolg hiervan sloten de toonaangevende Nikkei en Hang Seng-index met verlies .

 

Stijgers en dalers

Vanochtend staan de financials er goed bij. ING wint 3,5 procent en Aegon 1,1 procent. In de midkap staat SNS Reaal 1,5 procent hoger. De bankverzekeraars profiteren van het nieuws dat nu ook Citigroup van plan is om zijn staatssteun op korte termijn terug te betalen. Dit betekent wel dat Citi nieuwe aandelen moet uitgeven om zo over voldoende kapitaal te kunnen beschikken. Het feit dat Citi echter de ontvangen steun wil terugbetalen, is echter wel een teken dat de positie van de bank, en hiermee vermoedelijk de gehele sector, de afgelopen peiode flink verbeterd is. Ook Arcelor Mittal doet het goed en wint ruim 2 procent. De staalreus profiteert van de stijgende grondstofprijzen, en volgt hiermee zijn sectorgenoten gisterenavond op Wall Street. Tot slot wint Nutreco 1,7 procent na een koersdoelverhoging door Theodoor Gilissen.

 

Bij de dalers gaat Boskalis aan kop. Het aandeel verliest 2,8 procent aan waarde na de aankondiging van een emissie gisteren nabeurs. Met de emissie wil het baggerbedrijf zo’n 230 miljoen euro uit de markt halen. Ook de vastgoedsector heeft een moeilijke ochtend. Unibail Rodamco en Wereldhave staan beide op een verlies van meer dan 1 procent. Mediq tot slot verliest ook, circa een half procent. Het verlies is opvallend omdat de analisten van SNS Securities het koersdoel voor de apothekersgroothandel juist met een euro verhoogden . SNS deed dit nadat de tariefverhoging door de Nederlandse Zorgautoriteit hoger dan verwacht uitviel.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.