Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street op winst na twee dagen verlies

Wall Street op winst na twee dagen verlies
10 dec 2009 om 07:57

Wall Street heeft woensdagavond het tij gekeerd en sloot voor het eerst deze week met winst. In trek waren financials, technologiefondsen en grondstofgerelateerde waarden. Oorzaken van de omslag waren enerzijds de lagere dollar (-0,4%) en anderzijds het nieuws dat ook Citigroup zijn ontvangen staatssteun zal terugbetalen. Tevens werd bekend dat het aantal hypotheekaanvragen met 8,5 procent is toegenomen en de groothandelsvoorraden met 0,3 procent.

 

Citigroup zal de ontvangen staatssteun terugbetalen. Om dit te kunnen doen, zal de financial met een aandelenemissie komen, zo melden diverse media in Amerika. Citigroup is hiermee de zoveelste grote speler die aangeeft zijn TARP-steun te zullen terugbetalen, een teken dat de banken er inderdaad weer beter voor staan.

 

Verlenging TARP

De Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner wil het 700 miljard dollar grote Troubled Asset Relief Program (TARP), bedoeld om noodlijdende banken te steunen, verlengen tot oktober volgend jaar . Zonder verlenging loopt het TARP af op 31 december dit jaar. Veel Amerikanen zijn kritisch over het TARP, waaruit banken als Citi, Bank of America en Goldman Sachs onder gunstige voorwaarden steun konden trekken. President Obama zei gisteravond tijdens een toesprak dat “er zelden een noodzakelijk maar desondanks weinig geliefde noodregeling is geweest als het TARP.”

 

Slotstanden

De Dow Jones-index is woensdagavond met een winst van een half procent gesloten op 10.337 punten. De S&P500 won 0,4 procent op 1.096 punten en de Nasdaq tot slot won evenals de Dow een half procent op 2.184 punten. Opvallende stijger was Apple. Het technologiefonds won ruim 4 procent nadat bekend werd dat het bedrijf met een zogenoemde tablet-pc op de markt zal komen.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.