Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Boskalis kondigt aandelenemissie aan

Boskalis kondigt aandelenemissie aan
9 dec 2009 om 18:51

Koninklijke Boskalis Westminster kondigt de aanvang van een aandelen emissie aan waarin maximaal circa 230 euro miljoen wordt opgebracht. De emissie dient ter gedeeltelijke financiering van het voorgenomen openbare bod op Smit International.

 

Ruim 5 miljoen nieuwe aandelen

Door middel van een "accelerated book build" en met uitsluiting van voorkeursrecht zal tot een maximum van 5,1 miljoen gewone aandelen bij institutionele en andere gekwalificeerde beleggers worden geplaatst. Naar verwachting zullen de uitgegeven aandelen vanuit de emissie op 15 december 2009 tot de notering op Euronext Amsterdam worden toegelaten.

 

Uifgifteprijs

De uitgifteprijs en het aantal van de in de emissie uit te geven aandelen zal na afloop van het bookbuilding proces worden bepaald en in een vervolg persbericht bekend worden gemaakt. Het boek gaat per direct open en zal naar verwachting in de loop van morgen worden gesloten. Betaling en levering van de aandelen zal naar verwachting op 15 december plaatsvinden.

 

Zittende grootaandeelhouders

Aanvullend op de emissie, hebben HAL Investments en Delta Lloyd Groep als grootaandeelhouders in Boskalis zich gecommitteerd om via een onderhandse plaatsing met uitsluiting van voorkeursrecht tot een maximum van 105 miljoen euro aan aandelen te kopen. HAL Investments zal daarbij haar aandelenbelang van 32,48 procent in Boskalis constant houden. De onderhandse plaatsing wordt tegen dezelfde prijs en onder dezelfde voorwaarden die voor de emissie zullen gelden uitgevoerd.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.