Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Wall Street lager van start

Wall Street lager van start
28 jul 2009 om 14:30

De futures op Wall Street zakken in, in afwachting van cijfers over de ontwikkeling van de huizenprijzen en het consumentenvertrouwen later vanmiddag. De beurzen in New York zullen dan ook lager van start, zeker nu onder fair value wordt genoteerd. Bank of America verliest in de voorbeurshandel flink nadat het bekend maakte dat het 10 procent van zijn netwerk van 6.000 kantoren zal schrappen.

 

Kwartaalcijfers

Voorbeurs drie bedrijven die met kwartaalcijfers kwamen. Office Depot leed in het tweede kwartaal van dit jaar een verlies van 82 miljoen dollar. Hiermee presteerder de aanbieder van kantoorartikelen beduidend slechter dan verwacht. Viacom heeft vandaag bekend gemaakt dat de winst in het tweede kwartaal van 2009 met 32 procent is gedaald, ondanks de blockbusters Star Trek en Transformers . De winst over de genoemde drie maanden bedroeg 277 miljoen dollar waar dit een jaar eerder nog 407 miljoen dollar was. McGraw-Hill zag de winst in het tweede kwartaal met 23 procent onderuit gaan tot 164 miljoen dollar. De omzet zakte met 12 procent in tot net geen 1,5 miljard dollar. De winst was door analisten lager ingeschat, maar de omzet juist iets hoger. McGraw-Hill, eigenaar van onder meer ratingbureau Standard & Poor’s, wijt de verliezen aan eenmalige posten naar aanleiding van de verkoop van Vista Research en het ontslag van 550 medewerkers.

 

IBM koopt statistiekprogramma SPSS

IBM zal SPSS kopen voor een bedrag van 1,2 miljard dollar, ofwel 50 dollar per aandeel. Dit maakte beide bedrijven vandaag in een gezamenlijk persbericht bekend. SPSS is vooral bekend van het gelijknamige statistiekprogramma. Het fonds sloot afgelopen maandag op 35,09 dollar per aandeel, hiermee betaalt IBM dus een premium van bijna 43 procent. naar verwachting zal de overname in de tweede helft van dit jaar worden afgerond.

 

Magna verhoogt bod op Opel

Magna , dat samen met de Russische Sberbank, Opel wil overnemen van General Motors (GM), heeft zijn bod verhoogd. De producent van auto-onderdelen zou nu bereid zijn om 350 miljoen aan eigen middelen in Opel te steken in plaats van de eerder aangekondigde 100 miljoen euro. Daarbij zou de onderneming ook nog eens bereid zijn om een converteerbare obligatie lening te verstrekken van 150 miljoen euro. Naast Magna is ook de Belgische investeerder RHJ in de race voor Opel.

 

Agenda

15.00    S&P/CaseShiller index huizenprijzen mei
16.00    Richmond Fed-index juli
16.00    Consumentenvertrouwen juli

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.