Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

OPEC+ zet productieverlagingen voort

OPEC+ zet productieverlagingen voort
2 jun 2024 om 14:30

 OPEC+ heeft zondag een voorlopig akkoord bereikt om alle productiebeperkingen tot en met het derde kwartaal te verlengen, in een poging om de olieprijzen te ondersteunen. Dit zeiden afgevaardigden van het kartel tegen de Wall Street Journal.

De OPEC en haar bondgenoten, samen bekend als OPEC+, die al geruime tijd een officiële productieafname van 3,66 miljoen vaten per dag hanteert, zijn overeengekomen om deze collectieve beperkingen tot zeker eind september te handhaven, volgens de afgevaardigden. Eerder zou sprake zijn van een verlenging tot en met het einde van het jaar, maar daar is nog geen akkoord over bereikt.

Enkele topproducenten in de groep zouden ook nog overleggen om de vrijwillige productieverlagingen van 2,2 miljoen vaten per dag te verlengen tot in 2025, aldus de zakenkrant. Hiervan neemt Saoedi-Arabië sinds juli vorig jaar 1 miljoen vaten per dag voor zijn rekening.

De verwachte verlenging komt op dezelfde dag als de aankondiging van Saoedi-Arabië dat het minder dan 1 procent van zijn belang in energiereus Aramco verkoopt, wat Riyad circa 12 miljard dollar op zal leveren, waarmee het de economische transformatie van het koninkrijk kan helpen financieren.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.