Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Licht hogere opening voor Wall Street

Licht hogere opening voor Wall Street
29 jun 2009 om 15:03

De futures van de Dow Jones (+ 0,28 procent) en de Nasdaq (+ 0,32 procent) wijzen op een licht hogere opening van de Amerikaanse beurzen. Vandaag is de dag dat wordt bepaald welke strafmaat fraudeur Bernard Madoff krijgt. Beleggers zijn terughoudend in aanloop naar de publicatie van belangrijke Amerikaanse macrocijfers deze week. Zo worden morgen bijvoorbeeld de S&P/CaseShiller-indexen over de huizenmarkt in juni en de huizenprijzen in mei bekendgemaakt.


GM wil niet-bindende overeenkomsten sluiten met overnamekandidaten Opel

General Motors (GM) is van plan niet-bindende overeenkomsten te sluiten met potentiële overnamekandidaten voor het Duitse dochterconcern Opel. Kandidaten die genoemd worden zijn Fiat en RHJ International in combinatie met Beijing Automotive Industry Holding Corporation (BIAC). In mei sloot GM een overeenkomst met Magna International en de Russische staatsbank Sberbank over de verkoop van Opel, echter, deze overname is nog steeds niet afgerond. De Amerikaanse autofabrikant wil zich met de niet-bindende overeenkomsten verzekeren tegen het eventueel stuklopen van de overeenkomst met Magna. De onderhandelingen met de producent van auto-onderdelen verlopen moeizaam, maar worden naar verwachting wel tot een goed einde gebracht.

‘Microsoft wil Razorfish verkopen

Microsoft gaat mogelijk zijn digitale divisie Razorfish verkopen, zo meldde de Financial Times (FT) vandaag. De Amerikaanse softwareontwikkelaar heeft volgens de krant Morgan Stanley aangesteld om een potentiële koper te vinden. Het Franse marketingconcern Publicis wordt als mogelijke overnamekanditdaat genoemd. Razorfish wordt gewaardeerd op een waarde van 600 miljoen tot 700 miljoen dollar. Microsoft wilde geen commentaar op het gerucht geven.


Amerikaanse adviesbureaus willen fuseren

De Amerikaanse adviesbureaus Towers Perrin Foster & Crosby en Watson Wyatt Worldwide maakten gisteren bekend dat ze willen fuseren tot één bureau. De fusie heeft een totale waarde van 3,5 miljard dollar en moet leiden tot kostenreductie. Aandeelhouders van  Watson Wyatt Worldwide krijgen een belang van 50 procent in het fusiebedrijf, de overige 50 procent van de aandelen gaat naar aandeelhouders en aangewezen werknemers van Towers Perrin Foster & Crosby.


Agenda

Vandaag wordt om 17.00 uur Nederlandse tijd in New York in de Verenigde Staten de strafmaat tegen Bernard Madoff bepaald. De 71-jarige Madoff wordt verdacht van grootschalige fraude middels een pyramidezwendel, waardoor beleggers voor circa 65 miljard dollar zijn gedupeerd. Madoff bekende in maart schuldig te zijn aan de elf aanklachten die tegen hem waren opgesteld. Hij kan voor maximaal 150 jaar de cel in gaan. Om half 5 Nederlandse tijd wordt de Dallas Fed-index gepubliceerd.


Europa

De beurzen in Europa kleuren vanmiddag groen. De winsten variëren van 0,5 voor de Bel-20 en 1,4 voor de DAX. De AEG staat 1,00 procent hoger op 256,97 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.