Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

GM wil niet-bindende overeenkomsten sluiten met potentiele kopers Opel

GM wil niet-bindende overeenkomsten sluiten met potentiele kopers Opel
29 jun 2009 om 14:03

General Motors (GM) is van plan niet-bindende overeenkomsten te sluiten met potentiële overnamekandidaten voor het Duitse dochterconcern Opel. In mei sloot GM een overeenkomst met Magna International en de Russische staatsbank Sberbank over de verkoop van deze Europese divisie, echter, de overname is nog steeds niet definitief gemaakt. GM wil zich met de niet-bindende overeenkomsten verzekeren tegen het eventueel stuklopen van de overeenkomst met Magna. Een woordvoerder van de Amerikaanse autofabrikant zei dat potentiële kopers nog tot 15 juli hebben om een bindend bod uit te brengen.

Potentiële overnamekandidaten

Potentiële overnamekandidaten die genoemd worden zijn de de Italiaanse autofabrikant Fiat, en de Belgische investeringsmaatschappij RHJ International in samenwerkingen met de Chinese autofabrikant Beijing Automotive Industry Holding Corporation (BIAC). Fiat was reeds eerder geïnteresseerd in Opel, maar bleef bij de laatste onderhandelingen weg, omdat het te weinig tijd had gekregen om de financiële situatie van de Duitse autofabrikant te controleren. De Duitse overheid heeft een meerderheidsbelang in RHJ International.


Onderhandelingen Magna en GM

De onderhandelingen tussen Magna en GM verlopen op dit moment naar verluidt niet heel soepel, maar zullen naar verwachting wel tot een goed einde gebracht worden. Magna zou onder meer veel aanpassingen willen doorvoeren aan het ontwerp van de auto’s van Opel. Eerder deze maand werd al gemeld dat Magna licentiekosten ter waarde van 6,5 miljard euro moet betalen voor Opel en daarnaast de pensioenlasten voor zijn rekening moet nemen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.