Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

OctoPlus tevreden met beursgang

OctoPlus tevreden met beursgang
5 okt 2006 om 12:05

Het Leidse biotechbedrijf OctoPlus heeft gisteren een notering gekregen op Euronext Amsterdam. OctoPlus is het tweede biotech bedrijf dat dit jaar op de Amsterdamse beurs in de notering ging, wat het totaal aan nieuwkomers dit jaar op Beursplein 5 op 8 brengt. Kort na de introductie schommelde het aandeel OctoPlus rond de uitgifteprijs van euro 4,65. Het aandeel begon de handel op een prijs van euro 4,64. Het aandeel OctoPlus sloot de dag op euro 4,60. Vandaag rond het middaguur noteerde het aandeel 2,4% lager op euro 4,48.


Na aftrek van alle kosten houdt OctoPlus netto circa euro 18 mln over aan de beursgang. De begeleidende banken Cowen International en Fortis hebben nog ruim een maand een optie om nog eens 645.000 nieuwe aandelen uit te geven tegen de uitgifteprijs. Bestuursvoorzitter, oprichter en aandeelhouder Joost Holthuis heeft zich tevreden getoond over de introductieprijs. ‘Het is een kopersmarkt’, verklaarde hij de lage introductiekoers. Een woordvoerder van OctoPlus heeft aangegeven dat 20% van de nieuwe aandelen bij particulieren terecht is gekomen. Bij buitenlandse institutionele beleggers is iets meer dan de helft terecht gekomen.


Vorig jaar behaalde OctoPlus een omzet van euro 7 mln en leed daarbij een verlies van euro 4,5 mln voor belastingen. Volgend jaar rekent Holthuis op een omzet van euro 8 mln. OctoPlus wil nog geen uitspraken doen over het moment waarop het bedrijf winstgevend zal zijn.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.