Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Winst en omzet BAM onder druk

Winst en omzet BAM onder druk
2 mei 2024 om 07:41

Bouwbedrijf BAM heeft in het eerste kwartaal de omzet en winst zien afnemen. Dat kwam donderdag naar voren uit de  kwartaalcijfers van de bouwer.

Het gecorrigeerde bedrijfsresultaat voor rente, belastingen, afschrijvingen, amortisatie, herstructureringskosten, afwaarderingen en een eenmalig pensioeneffect, daalde van 57,9 miljoen naar 44,0 miljoen euro. Dit betekende een terugval van de marge van 4,0 naar 3,1 procent. Over het boekjaar 2023 bedroeg de gecorrigeerde marge nog 4,9 procent.

De bijdrage van de divisie Nederland was enigszins hoger dan in het eerste kwartaal van 2023, ondersteund door een verbeterde prestatie van woningontwikkeling- en bouw en de aanhoudend goede bijdrage van de infra-activiteiten.

De bijdrage van de divisie Verenigd Koninkrijk en Ierland was lager, omdat de prestaties van Construct UK werden beïnvloed door vertraging op projecten, die de goede prestaties van de Britse infra-activiteiten meer dan teniet deed”, aldus topman Ruud Joosten.

Joosten benadrukte nog de positieve ontwikkeling van de orderportefeuille, die met 10 procent toenam naar 10,7 miljard euro. “Wij blijven ons richten op marge boven volume.” De omzet van BAM daalde op jaarbasis van 1,45 miljard naar 1,41 miljard euro

ING had verwacht dat BAM in het afgelopen kwartaal een EBITDA zou boeken van 57 miljoen euro bij een marge van 4,0 procent en een omzet van circa 1,4 miljard euro.

De marktomstandigheden blijven volgens de bouwer op korte termijn uitdagend als gevolg van hogere rente en (geo)politieke onzekerheden. Voor geheel 2024 verwacht BAM een gecorrigeerde EBITDA-marge binnen de strategische bandbreedte tussen 4 en 6 procent.

BAM gaf eerder een outlook af van een aangepaste EBITDA-marge van 4 tot 6 procent voor de periode 2024 tot en met 2026.

De kapitaalratio verbeterde verder tot 25,2 procent aan het einde van het kwartaal tegen 23,4 procent eind 2023. De liquiditeitspositie noemde BAM solide met 0,5 miljard euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers IMCD

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.