Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Redactie dinsdag, 6 juli 2021 11:38

Winnaar week 3 DAH EK-spel!

11 juni zijn we begonnen met het unieke DeAandeelhouder EK-Spel! Iedereen kon zijn eigen opstelling van 11 aandelen samenstellen om daarmee zoveel mogelijk rendement te scoren. De weekwinnaars en eindwinnaar maken kans op mooie prijzen, waaronder een iPad.

Meer dan 500 deelnemers strijden om de felbegeerde eindprijs die aan het einde van het EK bekend zal worden gemaakt. Inmiddels is de weekwinnaar van week 3 bekend: Anton!

Anton is al meer dan 35 jaar actief belegger en inmiddels is zijn hobby zijn werk geworden. Hieronder de unieke selectie van Anton waarmee hij 15,2% rendement heeft behaald in week 3. Uitschieter was Hurricane Energy PLC dat bijna verdubbelde.

Hieronder de gehele selectie van Anton:

 • AMS:TKWY
 • LON:RR
 • EPA:EUCAR
 • AMS:PRX
 • ETR:BAYN
 • NASDAQ:BLDP
 • LON:HUR
 • EPA:NEOEN
 • FRA:SZL
 • STO:OP
 • NASDAQ:OPGN

We namen contact op met Anton om hem te feliciteren met zijn prijzen, een jaar lang een abonnement op DeAandeelhouder-plus en een jaar lang een ProBeleggen.nl abonnement.

We stelden enkele vragen, hieronder leest u de reactie van Anton:

Beste Nico en andere deaandeelhouders,

Hartelijk dank voor deze mail en een prijs gewonnen, wat leuk!

De keuzes die ik heb gedaan zijn deels bedrijven waar ik echt in geloof en bedrijven waar net iets mee aan de hand is. Just Eat bijvoorbeeld daar geloof ik echt in, voor de lange termijn. Ook had ik mijn hoop gevestigd op de ava van Grubhub, die mochten stemmen over de overname door Just Eat. Dit bleek echter geen uitslaande brand.

Ik heb ook gekozen voor een aantal bedrijven die recentelijk een herfinanciering achter de rug hebben (als gevolg van corona) en waarvan de koers nu laag lijkt. Voorbeelden daarvan: Europe Car, Neoen, en wat langer geleden Rolls Royce en Solstad. Eucar en RR zouden zo vlak voor de vakantie kunnen profiteren van het feit dat mensen weer gaan vliegen en dus ook auto's huren... geen rocketscience, maar gewoon leuke gambles.

Ballard Power Systems is, hoewel niet goedkoop, een favorietje uit de waterstof plays. Je moet bij dit spel, wil je winnen, toch ook kiezen voor high risk fondsen...

Komen we gelijk bij vraag 2, de keuze voor Hurricane Energy. Ja dit had met name te maken dat er net heel veel slecht nieuws verwerkt was in de koers van dit olie en gas aandeel. Het was in en paar weken van boven de 3,5 naar onder de 1 pence gezakt op de LSE. Toen vond ik dat wel een leuke voor in de spits zeg maar. En ja ik heb er ook een paar keer in gehandeld.Momenteel heb ik ze niet gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen. Leuk aandeel om in te handelen, niet voor in je pensioenportefeuille.

Ik bezit zeker 7 van de 11 aandelen die ik heb geselecteerd, maar sommige niet omdat die inderdaad wel erg speculatief zijn.
Het fonds waar ik op de lange termijn de hoogste verwachting van heb is Just Eat en daar heb ik dan ook het meest in belegd. (put your money...:)). De reden hiervoor is dat ik geloof dat mensen meer en meer eten gaan bestellen, gemak dient de mens. Met name de jonge generatie zal dit nog meer gaan doen in de toekomst.

Verder geloof ik dat ze uitstekend gepositioneerd zijn om als winnaar uit de bus te komen in deze sector. Tot slot zijn ze lager gewaardeerd dan andere bedrijven uit deze sector. Je krijgt geen dividend, maar door de relatief hoge optiepremies in Just Eat kun je als je dat wil ook leuk calls (en puts) schrijven op dit fonds.

Of ik de eindprijs in de wacht ga slepen? Geen idee, zou wel heel tof zijn, maar een gaatje van 2,5% op de nummer 2 is wel weinig. Ik ben sowieso blij met de prijs die ik al heb!

We gaan het zien... Vrijdag weten we meer, toch?

Ik heb net nog jullie webinar bekeken, erg leuk weer. Dank daarvoor en ook dank voor het leuke EK-spel.

Hartelijke groet,
Anton

PS: misschien had ik hiermee moeten beginnen, maar ik ben 50 jaar en beleg al 36 jaar...ben ook 15 jaar daytrader geweest en heb eigenlijk nooit iets anders gedaan in mijn werkzame leven. Hobby is werk geworden...

Nogmaals gefeliciteerd Anton!

De stand van het EK-spel kunt u altijd nakijken via deze link.

De Aandeelhouder TV

september 17, 2021

ASML, DSM en Duitsland | Deze Week in het Magazine

september 17, 2021

Evergrande trending topic | 17 september 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 16, 2021

AEX, DAX en een XL AANBEVELING – 16sep21

september 16, 2021

Energieplannen VS grote aanjager First Solar

Columns

Nieuw
17 sep 09:16 Coinmerce

Institutionele beleggers zien Solana (SOL) als favoriet

17 sep 09:33 Nico Inberg

Kooptip: Vopak

16 sep 18:03 Redactie

Beursgang Scholt gaat niet door

16 sep 10:37 Redactie

ETF v/d Week: ESG Duitsland

16 sep 09:25 Bas Heijink

TA S&P500: Eerste signalen van topvorming

Het laatste beursnieuws