AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Redactie dinsdag, 6 juli 2021 11:38

Winnaar week 3 DAH EK-spel!

11 juni zijn we begonnen met het unieke DeAandeelhouder EK-Spel! Iedereen kon zijn eigen opstelling van 11 aandelen samenstellen om daarmee zoveel mogelijk rendement te scoren. De weekwinnaars en eindwinnaar maken kans op mooie prijzen, waaronder een iPad.

Meer dan 500 deelnemers strijden om de felbegeerde eindprijs die aan het einde van het EK bekend zal worden gemaakt. Inmiddels is de weekwinnaar van week 3 bekend: Anton!

Anton is al meer dan 35 jaar actief belegger en inmiddels is zijn hobby zijn werk geworden. Hieronder de unieke selectie van Anton waarmee hij 15,2% rendement heeft behaald in week 3. Uitschieter was Hurricane Energy PLC dat bijna verdubbelde.

Hieronder de gehele selectie van Anton:

 • AMS:TKWY
 • LON:RR
 • EPA:EUCAR
 • AMS:PRX
 • ETR:BAYN
 • NASDAQ:BLDP
 • LON:HUR
 • EPA:NEOEN
 • FRA:SZL
 • STO:OP
 • NASDAQ:OPGN

We namen contact op met Anton om hem te feliciteren met zijn prijzen, een jaar lang een abonnement op DeAandeelhouder-plus en een jaar lang een ProBeleggen.nl abonnement.

We stelden enkele vragen, hieronder leest u de reactie van Anton:

Beste Nico en andere deaandeelhouders,

Hartelijk dank voor deze mail en een prijs gewonnen, wat leuk!

De keuzes die ik heb gedaan zijn deels bedrijven waar ik echt in geloof en bedrijven waar net iets mee aan de hand is. Just Eat bijvoorbeeld daar geloof ik echt in, voor de lange termijn. Ook had ik mijn hoop gevestigd op de ava van Grubhub, die mochten stemmen over de overname door Just Eat. Dit bleek echter geen uitslaande brand.

Ik heb ook gekozen voor een aantal bedrijven die recentelijk een herfinanciering achter de rug hebben (als gevolg van corona) en waarvan de koers nu laag lijkt. Voorbeelden daarvan: Europe Car, Neoen, en wat langer geleden Rolls Royce en Solstad. Eucar en RR zouden zo vlak voor de vakantie kunnen profiteren van het feit dat mensen weer gaan vliegen en dus ook auto's huren... geen rocketscience, maar gewoon leuke gambles.

Ballard Power Systems is, hoewel niet goedkoop, een favorietje uit de waterstof plays. Je moet bij dit spel, wil je winnen, toch ook kiezen voor high risk fondsen...

Komen we gelijk bij vraag 2, de keuze voor Hurricane Energy. Ja dit had met name te maken dat er net heel veel slecht nieuws verwerkt was in de koers van dit olie en gas aandeel. Het was in en paar weken van boven de 3,5 naar onder de 1 pence gezakt op de LSE. Toen vond ik dat wel een leuke voor in de spits zeg maar. En ja ik heb er ook een paar keer in gehandeld.Momenteel heb ik ze niet gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen. Leuk aandeel om in te handelen, niet voor in je pensioenportefeuille.

Ik bezit zeker 7 van de 11 aandelen die ik heb geselecteerd, maar sommige niet omdat die inderdaad wel erg speculatief zijn.
Het fonds waar ik op de lange termijn de hoogste verwachting van heb is Just Eat en daar heb ik dan ook het meest in belegd. (put your money...:)). De reden hiervoor is dat ik geloof dat mensen meer en meer eten gaan bestellen, gemak dient de mens. Met name de jonge generatie zal dit nog meer gaan doen in de toekomst.

Verder geloof ik dat ze uitstekend gepositioneerd zijn om als winnaar uit de bus te komen in deze sector. Tot slot zijn ze lager gewaardeerd dan andere bedrijven uit deze sector. Je krijgt geen dividend, maar door de relatief hoge optiepremies in Just Eat kun je als je dat wil ook leuk calls (en puts) schrijven op dit fonds.

Of ik de eindprijs in de wacht ga slepen? Geen idee, zou wel heel tof zijn, maar een gaatje van 2,5% op de nummer 2 is wel weinig. Ik ben sowieso blij met de prijs die ik al heb!

We gaan het zien... Vrijdag weten we meer, toch?

Ik heb net nog jullie webinar bekeken, erg leuk weer. Dank daarvoor en ook dank voor het leuke EK-spel.

Hartelijke groet,
Anton

PS: misschien had ik hiermee moeten beginnen, maar ik ben 50 jaar en beleg al 36 jaar...ben ook 15 jaar daytrader geweest en heb eigenlijk nooit iets anders gedaan in mijn werkzame leven. Hobby is werk geworden...

Nogmaals gefeliciteerd Anton!

De stand van het EK-spel kunt u altijd nakijken via deze link.

De Aandeelhouder TV

december 2, 2022

Positieve week 48 – 02dec22

december 2, 2022

ASML, BESI, Adyen, Prosus, Meta, Alphabet, Amazon & Apple | DeAandeelhouder Podcast Afl. 100

december 2, 2022

Chinese testen en inflatiecijfers VS | 2 december 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 1, 2022

ING in de dip – 01dec22

Columns

Nieuw
03 dec 08:50 Redactie

De Aandeelhouder Magazine via website

02 dec 14:09 Redactie

Macro: Lang leve Jerome Powell!

02 dec 09:42 Bas Heijink

Eurodollar: is de bodem gezet?

01 dec 09:29 Nico Inberg

Euforie bij techfondsen: Powell haalt voet van gaspedaal

30 nov 12:03 Redactie

Adyen via Rendement Certificaat: Zo werkt het

Het laatste beursnieuws