Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Voor KPN een 2-traps setup

Voor KPN een 2-traps setup
26 jul 2021 om 11:04

Voor KPN een 2-traps setup

De ondertoon op de aandelenvelden is en blijft positief, maar de spelers worden nerveuzer. De AEX zakt terug na zijn nieuwe record op 749+, menig fonds volgt. Maar er zijn ook titels die nog koopkansen aanreiken, zoals KPN. Maar het is behoedzaam navigeren, in geval van KPN met een 2-traps setup. Lees maar verder.

Positieve overgang

Op de dagkaart is duidelijk zichtbaar dat een korte serie hogere toppen en hogere bodems gaande is, met thans een poging van de bulls om de SMA lijn op 2,70 opwaarts te passeren. We noemen dit charttechnisch een positieve overgangsfase. Een spannende fase, waarin de bulls dus gaan proberen het tij te keren. Maar dat vraagt wel enige tactiek.

Keren of passeren

Met een vierde witte candle op rij en de swingteller op +2 en de RSI boven de 50-lijn en de swingtrader in het groen zijn de bulls op weg naar de rode streep op 2,72. De beer aldaar moet verjaagd worden om meer opwaarts potentieel te krijgen richting de 2,85 zone. Boven 2,72 zijn de stieren dus goed los. Lukt het daarentegen niet om de weerstand te slechten, dan dreigt er een terugval naar de SMA lijn en zal het technische beeld vervagen. Dan maar eens bezien of een tweede poging wordt ondernomen.

Coaching

Het geschetste scenario vraagt om een 2-traps setup. Koopjesjagers kunnen overwegen een BNP Paribas Turbo Long met stoploss op 2,335 met hefboom 5+ aan te schaffen, maar dan wel met een bescheiden omvang, om te profiteren van de verwachte opleving naar 2,72. Mocht de uitbraak boven 2,72 komen, dan de positie uitbreiden met meer Turbo’s Long. Uiteraard alles weg doen als de bulls falen in hun poging een uptrendfase te starten.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo/Booster: klik hier

Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s/Boosters op dit fonds: klik hier


Disclaimer:

Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers KPN

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.