AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Peter Garnry woensdag, 3 augustus 2022 11:11

Shell meest populaire aandeel klanten Saxo Bank

Shell was in juli het meest verhandelde aandeel bij Nederlandse klanten van Saxo Bank. Daarna volgen ASML en ING. Dat blijkt uit cijfers van de Deense beleggersbank.

Shell presenteerde vorige maand een torenhoge winst over het afgelopen kwartaal, terwijl ASML ook een uitstekend kwartaal achter de rug heeft. ING opent donderdag de boeken over het tweede kwartaal.

De resterende aandelen in de Nederlandse top-10 van meest verhandelde aandelen zijn: Just Eat Takeaway, ASMI, Besi, Philips, Prosus, Aegon en Air-France KLM.

Juli was overigens een uitstekende maand voor beleggers, ondanks de renteverhogingen in de eurozone en in de VS. De AEX boekte een maandwinst van 10,6%,

Wereldwijd

Het wereldwijde lijstje van Saxo Bank wordt aangevoerd door een Deens technologiebedrijf: Bavarian Nordic. Het kreeg vorige maand de goedkeuring voor een vaccin tegen het apenpokkenvirus.

Op de tweede plaats staat hier ASML, gevolgd door Shell. ING is op plek zes terug te vinden.

Britse klanten van Saxo Bank handelden in juli het meest in het aandeel van autofabrikant Tesla, gevolgd door GameStop en Amazon.

Sterke maand

“Vorige maand was een ongelooflijk sterke maand voor wereldwijde beleggingen. Amerikaanse aandelen stegen met 9,3% toen Fed-voorzitter Powell aangaf dat de Fed bij haar beleidsbeslissingen steeds meer kijkt naar data. De markt heeft dat tot dusver opgevat als een aanwijzing dat de Fed haar verkrappende beleid snel zal afremmen en de markt rekent nog steeds op een renteverlaging volgend jaar”, stelt Peter Garnry, hoofd Aandelenstrategie van Saxo Bank.

Garnry vervolgt: “Het lijkt erop dat de markt erop gokt dat de economie een zachte landing zal maken, omdat de inflatiedruk afneemt. Gezien de onzekerheid en het feit dat veel van de drijvende krachten achter de hogere inflatie nog steeds aanwezig zijn, is dit een grote gok. Beleggers moeten nog steeds voorzichtig blijven.”

Volgens Garnry waren vorige maand Chinese technologie- en consumentenaandelen het slechtst presterende deel van de markt. Ze daalden gemiddeld met 9,6%, vanwege de Chinese groeivertraging.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

januari 30, 2023

GALAPAGOS “Wacht op wit” – 30jan23

januari 30, 2023

Gaan aandelen Unilever weer stijgen?

januari 30, 2023

Philips trapt drukke beursweek af | 30 januari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 29, 2023

Aandeel ASML is goedkoop

Columns

Nieuw
30 jan 14:37 Nico Inberg

Philips krijgt het voordeel van de twijfel

30 jan 13:49 Redactie

(Video) Beursupdate Nico: Philips, ASML, de Fed + Unilever

30 jan 10:28 Cees Smit

Column: Cijfers, Cijfers en nog eens…

27 jan 15:18 Redactie

Hindenburg slaat toe: Adani aandelen hard onderuit

26 jan 14:04 Jordy Beuving

Groeivertraging Microsoft