NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Inberg donderdag, 2 juni 2022 16:15

Bod Accell: Niet of Wel?

Fietsenfabrikant Accell kreeg een overnamebod van private equity partij KKR. De bestaande aandeelhouder Teslin doet mee met het bod en dat zorgde voor enige frustratie bij een andere grote belegger.

Het Franse Moneta, met 7% van de stemmen een serieuze aandeelhouder, gaf aan het bod onvoldoende te vinden en haar aandelen niet aan te melden.

Dat plaatste het management van Accell, dat al akkoord was gegaan, voor een moeilijke opgave. De aanmeldingstermijn voor het bod loopt vrijdagmiddag 3 juni af. De bieders hanteren een acceptance threshold van 80%.

Als dat gehaald wordt wordt het bod unconditional en gaat het dus door. Het is de bedoeling dat de kopers uiteindelijk 100% van de aandelen in handen krijgen en dat zal dan eventueel gebeuren via of een uitrookprocedure of een asset sale.

In het laatste geval worden de activa verkocht aan de nieuwe eigenaren en blijft er een lege huls over op de beurs met daarin het geld. Dat wordt vervolgens uitgekeerd en dan blijft er alleen een lege beurshuls over, waarvoor ook wel weer liefhebbers zullen zijn.

Als die 80% niet gehaald wordt, ontstaat er een andere situatie. De koper heeft dan drie mogelijkheden:

1 Hij trekt zijn bod in. Accell krijgt geen vergoeding

2 De acceptance Period kan verlengd worden om op die manier alsnog tot de 80% te komen

3 De koper kan desondanks door gaan met het bod met de toestemming van de rvc en rvb van Accell. In dit geval worden de aangemelde aandelen afgenomen en wordt er als nog een twee weken durende zogenaamde Post Acceptance Period in het leven geroepen.

De aanmeldperiode loopt dus tot vrijdagmiddag 3 juni. Een persbericht moet naar buiten gebracht worden op of voor 9 juni, dat is aanstaande donderdag.

Voor het bod stond het aandeel Accell rond de €46 en was het net fors gestegen omdat het bedrijf kort daarvoor meldde dat het allemaal wel meeviel met de supply chain issues waar veel bedrijven mee te maken hebben.

Kanstechnisch denken we dat het meest logisch nu is dat wanneer de threshold niet gehaald wordt, de aanmeldingstermijn verlengd gaat worden. Men zal dan proberen zoveel mogelijk aandeelhouders nog over de streep te trekken.

Wat is wijsheid? Mocht het bod afketsen dan ontstaat er een nieuwe situatie. Accell zal dan terugvallen naar in ieder geval €46 maar sinds 24 januari (de dag van het bod) is de wereld wel enigszins veranderd natuurlijk.

Aan de andere kant, de AEX sloot op 24 januari op 738 punten, zover is dat nu ook weer niet weg.

De Aandeelhouder TV

augustus 12, 2022

Beurzen zitten in bear market rally

augustus 12, 2022

SHELL met Stip – 11aug22

augustus 12, 2022

Adempauze AEX bulls – 12aug22

augustus 12, 2022

Ahold, Aegon, Ebusco, Coinbase, Nvidia en PostNL onder de loep! | De Aandeelhouder Podcast Afl. 82

Columns

Nieuw
12 aug 14:15 Redactie

Euronext: Nieuwe AEX ESG index opgericht

12 aug 13:27 Coinmerce

Wekelijkse cryptonieuws: Ethereum Merge door de laatste testfase

12 aug 07:55 Van Eck

Uitgestelde transitie Ethereum blijkt kostbaar

11 aug 11:04 Redactie

Vertrouwen beleggers weer in de lift

10 aug 14:45 Jordy Beuving

Cryptobeurs Coinbase: van geld verdienen naar geld verbranden