Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Redactie - woensdag, 13 juni 2018 21:04

Aandeel Adyen stijgt op eerste handelsdag met 90%

Het aandeel van betalingsplatform Adyen stijgt op de eerste handelsdag met 215 euro naar een koers van 455 euro. Daarmee stijgt het aandeel 90%. Een bizarre sprong wat het bedrijf een waarde op de beurs geeft van 13,5 miljard euro tegen een initiele waardering op de beurs van 7,1 miljard euro.  Spijtig genoeg kunnen weinig nieuwe aandeelhouders feest vieren. Zo besloot Adyen om onduidelijke en onterechte reden de particuliere belegger geheel buiten te sluiten. Daarbij blijkt uit betrouwbare bron dat de beschikbare aandelen voor 50% bij slechts 10 institutionele beleggers zijn geplaatst. Voor andere beleggers bleven nog wat kruimels over.

Lees hier het artikel: geen plek voor particuliere belegger bij Adyen 

Nu blijft het natuurlijk de vraag wat zijn de aandelen nu echt waard. Met slechts 15% vrij verhandelbare aandelen en naar alle waarschijnlijkheid een groot gedeelte van deze aandelen in vaste handen lijkt het enigszins op 'wat de gek er voor geeft'. Analisten van respectievelijk Kempen en Gilissen komen ook op koersdoelen die significant onder de huidige koers liggen. Belegger Albert Jellema gaf aan in zijn waarderingsmodel een waarde te zien van tussen de 310 en 410 euro op basis van de huidige groeiverwachtingen en waarderingen van sectorgenoten. De huidige waardering van de aandelen vindt hij te ver op de muziek vooruitlopen.

Lees hier de uitgebreide analyse over de aandelen

Wat de aandelen echt waard zijn zal de toekomst uitwijzen. Wat wel leuk is dat er al de mogelijkheid bestaat om in turbo's te handelen bij onder andere BNP Paribas. Voor de belegger is het wel jammer dat er nog geen shorts te verhandelen zijn. Wellicht komen deze ook snel.

 

De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De redactie van De Aandeelhouder kan posities innemen op de financiële markten.

De Aandeelhouder TV

januari 24, 2021

Bullish scenario AEX nog altijd intact

januari 22, 2021

AEX week 3 2021 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 22, 2021

De Aandeelhouder Podcast Afl. 2 – Hollandse Topaandelen

januari 22, 2021

Tesla: Omzetgroei niet te handhaven

Columns

Nieuw
23 jan 16:32 Redactie

Vandaag in DAZ: PostNL, ASML, Intel, Carrefour

22 jan 15:51 Redactie

Aflevering 2 van DAH Podcast – Hollandse Topaandelen

22 jan 09:16 Redactie

TA DAX: Vermoeidheidsverschijnselen

22 jan 07:12 Nico Inberg

PostNL wordt dividendtopper

21 jan 12:30 Redactie

DAH.nl opende de beurs bij Euronext!

Het laatste beursnieuws