Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: verrassend vertrek CEO Brunel

Beursblik: verrassend vertrek CEO Brunel
2 jul 2024 om 09:44

 Brunel verraste dinsdag met de mededeling dat CEO Jilko Andringa aan het einde van dit jaar opstapt. Dit zei analist Marc Zwartsenburg van ING vanochtend in een rapport.

Het is nu wachten op wie zijn opvolger wordt.

“Het bedrijf verzekert dat het vertrek puur gedreven is door een persoonlijke kans elders”, aldus Zwartsenburg, die zei dat het niet over een concurrent gaat.

Aangezien het einde van de tweede termijn van Andringa in zicht komt, sprak de analist van een “logisch moment” voor de CEO om zijn opties te verkennen. Toch komt het vertrek als een verrassing, nu het bedrijf een nieuwe fase ingaat waarin het de vruchten moet plukken van eerdere investeringen en de strategische keuzes die zijn gemaakt, aldus Zwartsenburg. Ook denkt de analist dat volgend jaar de marktomstandigheden mogelijk zullen aantrekken.

“Het nieuws is negatief, omdat dit onzekerheid geeft over de opvolging, maar we menen dat de organisatie goed staat […], toch spijt het ons dat Andringa vertrekt”, aldus Zwartsenburg.

De analist zou eventuele koersdruk aangrijpen om aandelen Brunel te kopen. “Die zijn namelijk verdomd goedkoop”, vindt Zwartsenburg.

ING heeft een koopadvies op Brunel met een koersdoel van 15,50 euro. Het aandeel steeg dinsdag 0,2 procent naar 10,04 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.