Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: solide resultaten voor Retail Estates

Beursblik: solide resultaten voor Retail Estates
27 mei 2024 om 14:14

 Retail Estates heeft in het afgelopen boekjaar solide resultaten geboekt. Dit concludeerde analist Inna Maslova van Degroof Petercam maandag in een rapport in reactie op de jaarcijfers van de vastgoedinvesteerder.

Retail Estates boekte in het afgelopen boekjaar een 9,8 procent hogere EPRA-winst op vergelijkbare basis van 88,4 miljoen euro. De winst per aandeel steeg met 6,8 procent naar 6,18 euro, terwijl Degroof Petercam rekende op een winst van 6,59 euro per aandeel. “Het verschil komt voornamelijk voor uit hogere bedrijfs- en rentekosten”, zei Maslova.

Desondanks heeft het vastgoedbedrijf volgens de analist een solide jaar achter de rug, met name dankzij een sterke huurindexatie, wat tevens een positieve bijdrage leverde aan de waarde van de vastgoedportefeuille.

Bovendien is sprake van contractvernieuwingen, waarbij de indexering is verwerkt in een hogere huurprijs, wat volgens de analist zeer bemoedigend is.

De positieve herwaardering van de portefeuille is eveneens bemoedigend, en goed voor de schuldpositie van het bedrijf, aldus de analist.

Degroof Petercam handhaafde het koopadvies voor de vastgoedinvesteerder met een koersdoel van 73,50 euro. Het aandeel Retail Estates noteerde maandag 1,3 procent hoger op 71,40 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Retail Estates

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.