Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs lager gesloten

Olieprijs lager gesloten
22 apr 2024 om 21:14

 De prijs voor een vat ruwe olie is maandag lager gesloten, aangezien de spanningen in het Midden-Oosten niet wijzen op een dreigende escalatie en de olieaanvoer waarschijnlijk niet zullen ontwrichten.

Zowel WTI als Brent daalden vorige week circa 3 procent, ondanks de Israëlische vergelding op vrijdag tegen de drone- en raketaanval van Iran eerder in de maand. De olieprijzen zagen het grootste deel van hun [eerdere] winsten vervliegen, toen details naar buiten kwamen waaruit bleek dat sprake was van een beperkte aanval op Iran zonder dreigende verdere escalatie.

Teheran bagatelliseerde het incident vrijdag en gaf aan dat het geen plannen heeft voor vergelding. De reactie leek erop gericht om een escalatiecylus te vermijden en een oorlog in de regio af te wenden.

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken zei dat de drones, die Israël volgens bronnen richting de stad Isfahan lanceerde, ‘mini-drones’ waren en dat ze geen schade of slachtoffers hadden veroorzaakt.

De mei-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,29 dollar, ofwel 0,35 procent, lager op 82,85 dollar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.