Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Renteverhoging VS nog niet van tafel

Renteverhoging VS nog niet van tafel
3 mei 2024 om 16:31

  Het lijkt erop dat de inflatie in de Verenigde Staten nog enige tijd hoog zal blijven en dus blijft een mogelijke renteverhoging op tafel. Dit zei Michelle Bowman, gouverneur bij de Federal Reserve, vrijdag in een toespraak.

“Hoewel de huidige koers van het monetair beleid restrictief lijkt te zijn, blijf ik bereid om de rente bij een toekomstige bijeenkomst te verhogen, mochten de binnenkomende gegevens erop wijzen dat de vooruitgang op het gebied van de inflatie tot stilstand is gekomen of is teruggedraaid”, zei Bowman in een speech voor de Massachusetts Bankers Association.

Bowman is de eerste Fed-spreker na het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank en de persconferentie van voorzitter Jerome Powell woensdagavond en het banenrapport van vrijdag. Powell beweerde toen nog dat er onder Fed-functionarissen juist weinig steun was voor een renteverhoging. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.