Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Consumentenvertrouwen VS zakt terug

Consumentenvertrouwen VS zakt terug
12 apr 2024 om 16:06

 Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in april gedaald, terwijl de inflatieverwachting juist steeg. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van de Universiteit van Michigan.

De index voor het consumentenvertrouwen daalde van 79,4 in maart naar 77,9 halverwege deze maand. 

Het vertrouwen in de huidige staat van de economie verslechterde van 82,5 tot 79,3. Over de economische verwachtingen werden de ondervraagden ook iets minder optimistisch. Deze deelindex daalde van 77,4 naar 77,0.

“Een lichte stijging van de inflatieverwachtingen in april weerspiegelt echter enige frustratie over het feit dat de inflatievertraging mogelijk tot stilstand is gekomen.Per saldo wachten consumenten met een oordeel over de economie in het licht van de komende verkiezingen, die volgens veel consumenten een aanzienlijke impact kunnen hebben op het verloop van de economie”, zei Joanne Hsu van de Universiteit van Michigan in een toelichting.

De inflatieverwachting voor de komende 12 maanden kwam halverwege de maand uit op 3,1 procent, tegen 2,9 procent eind maart. De inflatieverwachting voor de komende 5 jaar steeg van 2,8 naar 3,0 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.