Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Video: bulls hangen bij Besi aan zijden draadje

Video: bulls hangen bij Besi aan zijden draadje
13 mrt 2024 om 15:00

 Het technische beeld bij BE Semiconductor Industries is de afgelopen dagen flink verslechterd. Dit zei technisch analist Nico Bakker namens BNP Paribas in een video voor ABM Financial News.

Klik hier voor: bulls hangen bij Besi aan zijden draadje

Bij ASMI is “gewoon sprake van een solide uptrend”, en daar komt volgens Bakker voorlopig ook geen verandering in. De steunzone zit op 545 tot 533 euro. Pas daaronder komt de opwaartse trend in gevaar. En op 606 euro ligt de weerstand. Daarboven wordt de ‘uptrend’ nieuw leven ingeblazen. Al met al “een grillige correctiefase”, waarin de belegger het kruit droog kan houden volgens Bakker.

Het beeld bij ASML is redelijk vergelijkbaar met ASMI, vindt Bakker. “Maar met iets meer trendmatigheid.” Het is wachten “op de bodemstampers”, aldus de technisch analist. 

Besi is in een paar dagen flink afgestraft, waarna een voorzichtig herstel werd ingezet. Woensdag noteerde het aandeel echter weer 2 procent lager. In tegenstelling tot ASMI en ASML is bij Besi sprake van een negatieve overgangssituatie volgens Bakker. “De bulls hangen aan een zijden draadje” en de koers moet weer boven de sma-lijn komen om een dalende trendfase af te wenden. “De Besi-bulls moeten alle zeilen bijzetten om de beren van zich af te schudden.”


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.