Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Correctie: Aanstaande woningverkopen onverwacht gedaald

Correctie: Aanstaande woningverkopen onverwacht gedaald
29 feb 2024 om 16:13

 De aanstaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in januari onverwacht gedaald. Dit bleek donderdag uit cijfers van makelaarsorganisatie NAR.

De index daalde met 4,9 procent naar 74,3, na een flinke stijging van 8,3 procent in december. Voor januari werd door economen gerekend op een stijging van 1,4 procent.

Op jaarbasis daalden de aanstaande verkopen in januari met 8,8 procent. In december was nog sprake van een stijging van 1,3 procent.

“De arbeidsmarkt is solide en de totale welvaart van het land heeft een recordhoogte bereikt dankzij de stijgingen op de aandelenmarkt en de huizenprijzen”, aldus NAR-hoofdeconoom Lawrence Yun. “Deze combinatie van economische omstandigheden is gunstig voor het kopen van huizen. Consumenten tonen echter in de huidige cyclus extra gevoeligheid voor veranderingen in de hypotheekrente, en dat heeft gevolgen voor de huizenverkoop.”

De index voor aanstaande huizenverkopen is gebaseerd op ondertekende contracten voor de aankoop van bestaande eengezinswoningen, appartementen en woongroepen, maar waarbij de transactie nog niets is afgerond. Na het tekenen van het contract duurt het meestal nog een tot anderhalve maand voordat de verkoop daadwerkelijk rond is.

Correctie: om daling aan te geven

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.