Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Media: Apple stopt met plannen om een elektrische auto te bouwen

Media: Apple stopt met plannen om een elektrische auto te bouwen
28 feb 2024 om 11:56

 Apple zal het team dat werkt aan elektrische auto’s langzaam opheffen. Dit meldden The Wall Street Journal en Bloomberg. 

Leidinggevenden van Apple zouden de aankondiging dinsdag intern hebben gedaan. Sommige medewerkers van het autoteam worden naar andere delen van het bedrijf overgeplaatst, met name naar de AI-divisie van Apple. Andere werknemers zullen waarschijnlijk worden ontslagen.

Er gingen al jaren geruchten over het initiatief, genaamd Project Titan, met berichten variërend van een volledig autonoom voertuig van het Apple-merk zonder stuur tot een meer conventionele auto met beperkte zelfrijdende functies. Apple had ooit gehoopt dat het voertuig zou kunnen concurreren met elektrische voertuigen van Tesla en moesten ongeveer 100.000 dollar per stuk gaan kosten.

Maar het project werd geplaagd door technologische tegenslagen, talloze vertragingen en een zwakkere markt voor elektrische voertuigen. Recente berichtgeving van autobedrijven bleken ook niet gunstig. Vorige week moest Amazon nog een miljard dollar afschrijven op diens investering in Rivian, een fabrikant van elektrische pick-ups en SUV’s. 

In totaal heeft Apple ongeveer tien jaar en miljarden dollars aan het project besteed. De hoge winstmarges die Apple met zijn andere producten verdient, zouden met het autoproject nooit gehaald worden, zo concludeerde Apple.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.