Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Amazon verwerkt sneller en meer pakketten

Amazon verwerkt sneller en meer pakketten
29 apr 2024 om 16:26

 Amazon verwerkt meer pakketten die binnen een dag of minder arriveren na forse investeringen in snelle afhandeling. Dit maakte het bedrijf maandag bekend, een dag voordat Amazon de winst over het eerste kwartaal zal rapporteren.

Amazon zegt dat het nog meer pakketten in één dag of eerder bij klanten krijgt. Dit is een maatstaf die de e-retailer promoot bij klanten, omdat ze te maken krijgt met verhoogde concurrentie bij online winkelen.

De e-commercegigant zei maandag dat in maart bijna 60 procent van de bestellingen van Prime-leden dezelfde of de volgende dag arriveerde in de 60 grootste stedelijke markten in de VS.

De nieuwe snelheden overtreffen de records die Amazon naar eigen zeggen vorig jaar had gevestigd.

Beleggers zullen hier oog voor hebben wanneer Amazon dinsdag na sluiting van de handel de winst over het eerste kwartaal rapporteert. Wall Street verwacht dat het bedrijf opnieuw een kwartaal omzetgroei met dubbele cijfers zal realiseren en dat de winst ruimschoots zal verdubbelen ten opzichte van een jaar eerder.

Kostenbesparende inspanningen, de vraag naar cloud computing en een snellere uitvoering hebben de afgelopen kwartalen tot hogere winsten geleid.

Ook zullen beleggers benieuwd zijn of Amazon de andere beursreus Alphabet volgt met een dividend of bekendmaking van een aandeleninkoopprogramma.

Het aandeel noteerde maandag 0,7 procent hoger op 180,81 dollar.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.