Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Universal Music

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Universal Music
13 feb 2024 om 10:04

 ING heeft dinsdag het koersdoel voor Universal Music Group verhoogd van 30,00 naar 31,50 euro met een herhaling van het koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een rapport van analisten van de bank.

ING denkt dat de aangepaste EBITDA-marge van UMG in het afgelopen vierde kwartaal iets hoger zal uitvallen dan de consensus voorziet, mede dankzij prijsverhogingen bij Spotify. Maar door wisselkoerseffecten liggen de omzettaxaties van de bank juist iets lager dan de consensus. Wel benadrukte ING dat zowel de eigen verwachtingen als de consensus in lijn is met de outlook van UMG zelf. Het muziekbedrijf rekent op een margeverbetering van minimaal 100 basispunten.

Volgens ING deed het aandeel UMG het in 2023 prima met een stijging van meer dan 20 procent sinds eind oktober. Ook trok het aandeel zich niet veel aan van het conflict dat het muziekbedrijf uitvecht met TikTok.

ING merkte verder op dat er vermoedelijk een beleggersdag door UMG zal worden georganiseerd. De bank verwacht dat UMG dan overstapt van een doelstelling van een EBITDA-marge van ongeveer 25 procent naar een outlook van EBITDA-groei.

Het aandeel Universal Music Group noteerde dinsdag 0,3 procent lager op 27,42 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.