Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Adyen weer onmisbaar in beleggingsportefeuille

Beursblik: Adyen weer onmisbaar in beleggingsportefeuille
8 feb 2024 om 12:34

 Barclays noemt de omzetgroei van Adyen in het vierde kwartaal “de optimale uitkomst”, in combinatie met een significant hoger dan verwachte EBITDA. Dat stelde de Britse bank donderdag in een analistenrapport.

De jaarlijkse rentebaten van meer dan 300 miljoen euro bevestigen de analyse van de Barclays-analisten dat de onderliggende cash op een hoger niveau ligt.

Met deze resultaten keert Adyen snel terug naar “aandelen die je moet hebben” in de beleggingsportefeuille, concludeerde de bank.

De analisten merkten op dat het totale betaalvolume in het vierde kwartaal van 301 miljard euro niet alleen 12 procent hoger was dan verwacht, maar ook een duidelijke versnelling betekende ten opzichte van het voorgaande kwartaal, van circa 26 procent naar circa 38 procent groei, gerekend tegen constante wisselkoersen.

Daarbij groeide Digital het sterkst, met 45 procent, tegen 21 procent in het derde kwartaal. Dat was te danken aan een flinke uitbreiding bij een bestaande klant, lichtte Adyen toe.

Voor Platform was de volumeverbetering bescheidener, van 15 procent in het derde naar 22 procent in het vierde kwartaal, maar hier was de groei in de eerste helft van het jaar vrijwel geheel stilgevallen, met slechts 3 procent. Zonder de volumes van eBay zou de groei hier overigens zelf 100 procent zijn geweest, tegen 120 procent in het derde kwartaal.

Barclays concludeerde dat sterke volumegroei bij bestaande klanten, nieuwe klanten en een duidelijke versnelling bij de software-as-a-service-platforms bijdroegen aan deze groei en de analisten denken dat de positieve beweging verder kan doorzetten. 

Beleggers spreken dit donderdag niet tegen. Het aandeel Adyen steeg 22,2 procent tot 1.446,40 euro.

De bank heeft een Overwogen advies op het aandeel met een koersdoel van 1.300 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.