Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: investeringsplannen Amerikaanse Big Tech goed nieuws voor ASML en ASMI

Beursblik: investeringsplannen Amerikaanse Big Tech goed nieuws voor ASML en ASMI
3 feb 2024 om 13:58

 De investeringsplannen van de grote Amerikaanse techbedrijven zijn goed nieuws voor ASML en ASMI. Dit stelden analisten van zakenbank Jefferies in een rapport.

Afgelopen week kwamen onder meer Microsoft, Alphabet, Meta en Amazon met cijfers en gaven daarbij ook inzicht in hun investeringsplannen, vooral voor de cloud en in AI.

Zo zal Microsoft volgens berekeningen van Jefferies dit boekjaar 50 miljard dollar investeren. Dat is 57 procent meer dan vorig jaar. Voor Alphabet rekent de bank op 39 miljard dollar, tegenover 32 miljard dollar in 2023. Meta zei te verwachten met zijn investeringen richting de 37 miljard dollar te gaan. Amazon, dat vorig jaar 43 miljard dollar investeerde, verwacht dit jaar meer te zullen uitgeven.

“Deze plannen zouden moeten resulteren in meer vraag naar geavanceerde logic- en geheugenchips, wat weer zal leiden tot meer orders en omzet voor ASML, ASMI en VAT”, aldus analist Janardan Menon.

Voor alle drie deze aandelen heeft Jefferies een koopadvies. Het koersdoel voor ASML is 1.050 euro en voor ASMI 650 euro. Dat biedt een opwaarts potentieel van ongeveer 25 procent voor deze aandelen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NXP

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.