Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ING stelt zwaar teleur

Beursblik: ING stelt zwaar teleur
1 feb 2024 om 09:36

 ING heeft over het vierde kwartaal een lager dan verwachte geschoonde winst met tegenvallende rentebaten gepresenteerd en gaf een verwachting voor de rentebaten in 2024 af die erg voorzichtig is. Dit stelde Kepler Cheuvreux donderdag in een rapport.

De winst zonder de voorzieningen voor oninbare leningen was 7 procent lager dan Kepler Cheuvreux had verwacht en de rentebaten waren 3 procent lager dan voorzien, stelde analist Benoit Petrarque.

De rentebaten van 3,88 miljard euro waren volgens de analist “geschoond” bijna 3 procent lager dan de consensus, en dat is een grote tegenvaller, stelde Petrarque.

ING schetste voor 2024 een daling van de netto rentebaten tot 15 à 15,5 miljard euro, op basis van een geleidelijke daling van de spaarmarge tot 100 basispunten aan het einde van 2024. Dat is volgens Kepler Cheuvreux een erg conservatieve aanname. Petrarque denkt dat ING veel te somber is ten aanzien van de asymmetrie in de boekhouding en rekent zelf op 16,1 tot 16,6 miljard euro aan schone rentebaten in 2024.

Kepler Cheuvreux verwacht een neerwaartse bijstelling van de consensusverwachting voor de winst met 5 tot 10 procent. Het aandeel ING noteerde donderdag 8,3 procent lager op 12,09 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.