Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Video: goed instapmoment

Video: goed instapmoment
26 jan 2024 om 15:56

 In 2023 waren centrale banken een tegenwind voor markten. In 2024, en waarschijnlijk ook daarna, wordt dit een rugwind. Dit zei beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management vrijdag voor de camera van ABM Financial News.

Eén ding is zeker: de beleidsrente zal het jaar lager eindigen dan dat het begon, dus voor obligatiebeleggers is dat een prima omgeving om cash aan het werk te zetten op de obligatiemarkten, benadrukte de strateeg.

“In 2023 was het sentiment onder beleggers dat centrale banken de rente in 2024 vroeg en fors naar beneden gaan brengen”, zei Juvyns. “De eerste renteverlagingen werden al verwacht voor eind maart, wat uiteraard wel voorbarig was volgens ons. Sinds begin dit jaar zien we dat centrale banken proberen die verwachting beter te sturen”, voegde hij toe. “Zo gaf de ECB aan dat er renteverlagingen aankomen, maar op z’n vroegst rond de zomer en dit moet nog bevestigd worden door de economische data.”

Dit geldt volgens de strateeg ook voor de Fed. Voorzitter Powell heeft aangegeven dat hij in 2024 drie renteverlagingen van in totaal 75 basispunten verwacht, maar hij “heeft ook duidelijk gezegd dat er geen haast is en dat het voorbarig is forse renteverlagingen te verwachten in het eerste kwartaal”, aldus Juvyns.

“In die context hebben met name obligatiemarkten hun verwachtingen aangepast, waarbij we hebben gezien dat de Amerikaanse tienjaarsrente van 3,8 procent eind vorig jaar, weer is gestegen tot boven de 4 procent. Ik kan niet uitsluiten dat de tienjaarsrente in de VS richting 4,5 procent gaat. Het is een mooi instapmoment”, aldus Juvyns.

Klik hier voor: goed instapmoment

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.