Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Amazon overtreft verwachtingen

Amazon overtreft verwachtingen
30 apr 2024 om 22:43

 Amazon heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. Dit bleek dinsdag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse e-commercereus.

CEO Andy Jassy sprak van een goed begin van het jaar voor het hele bedrijf, “en dat zie je terug in zowel de verbeteringen in onze klantervaringen als in de financiële resultaten”, zei Jassy.

Eerder deze maand zette Jassy zijn visie uiteen over hoe generatieve AI een cruciale bouwsteen zou kunnen zijn bij het tot stand brengen van de volgende groeipijler van Amazon, na zijn online retail Marketplace, Amazon Prime en zijn cloud-computing-eenheid, Amazon Web Services. 

Het concern boekte het afgelopen kwartaal een operationeel resultaat van 15,3 miljard dollar, tegenover 4,8 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2023.

Amazon boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 10,4 miljard dollar, ofwel 0,98 dollar per aandeel, in vergelijking met een nettowinst van 3,2 miljard dollar, ofwel 0,31 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet steeg van 127,4 miljard in dezelfde periode een jaar eerder naar 143,3 miljard dollar het afgelopen kwartaal. De omzetstijging is het resultaat van de AI-boom, die zijn cloud-computing divisie stimuleerde.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een nettowinst van 9 miljard dollar op een omzet van 142,7 miljard dollar.

De omzet van de cloudcomputingdivisie steeg in het eerste kwartaal met ruim 17 procent tot circa 25 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat van de divisie steeg met bijna 84 procent.

De advertentie-inkomsten stegen met circa 24 procent tot 11,82 miljard dollar. In januari startte het concern met advertenties op zijn Prime Video-platform, tenzij klanten bereid zijn om meer te betalen.

Outlook

Voor het lopende kwartaal rekent Amazon op een omzet van 144 tot 149 miljard dollar. Dit is inclusief een negatief valuta-effect van circa 60 basispunten. Het operationele inkomen wordt voor het lopende kwartaal geraamd op 10 tot 14 miljard dollar.

Het aandeel Amazon noteerde dinsdag in de elektronische handel nabeurs 2,8 procent hoger.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Azerion

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.