Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Media: grootaandeelhouder Bols twijfelt nog over bod Nolet

Media: grootaandeelhouder Bols twijfelt nog over bod Nolet
26 jan 2024 om 08:46

 De Belgische investeringsmaatschappij Enix van zakenman Fons Walder en echtgenote Corinne de Kuyper twijfelen of zij hun stukken Lucas Bols gaan aanbieden onder het overnamebod van Nolet. Dit schreef Het Financieele Dagblad donderdag.

Enix zegt in de krant verrast te zijn geweest over het bod van Nolet, dat werd uitgebracht op 9 oktober van het vorig jaar. Enix kocht daarna zelfs stukken bij en breidde zo de positie in Bols uit van 15,01 naar 21,62 procent, zo bleek eind 2023 uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten. 

Walder stelde in de krant dat hij de aandelen heeft bijgekocht om “sterker te staan bij de uiteindelijke standpuntbepaling, om in vrijheid onze beslissing te kunnen nemen”.

Als motief om het Bols-belang op te hogen verwees Walder naar het biedingsmemorandum, dat op 12 december naar buiten kwam. Nadere bestudering leerde dat Nolet de lege huls van stal haalt als tenminste 80 procent van de aandelen is verworven. Met 21,8 procent beschikt de investeerder over een steviger machtspositie dan met de eerdere 15 procent.

De investeerder betaalde volgens het FD een bedrag per aandeel dat rond de biedingsprijs lag, 18,00 euro per aandeel Lucas Bols.

Aandeelhouders van Lucas Bols gaven woensdag tijdens een bijzondere vergadering hun goedkeuring aan alle agendapunten, waardoor de overname door Nolet doorgang kan vinden.

Aandeelhouders hebben tot en met 7 februari de tijd om hun stukken Lucas Bols aan te bieden.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.