Het in 1575 te Amsterdam opgerichte Lucas Bols behoort tot een van de oudste Nederlandse bedrijven. Op 4 februari 2015 ging Lucas Bols naar de beurs tegen een introductiekoers van €15.75, een verwijzing naar het oprichtingsjaar. Lucas Bols destilleert alcohol volgens enkele honderden eigen gemaakte recepten voor jenever, gin, likeuren en vodka. Tegenwoordig richt Lucas Bols zich meer toe op het blenden van de grondstoffen en laat men het destilleren gedeeltelijk over aan anderen. In oktober 2016 vormde Lucas Bols een joint venture met Remy Cointreau over het merk Passoa. Hiermee denkt Lucas Bols haar omzet uit globale merken te kunnen vergroten naar ruim 70%. De portefeuille van Lucas Bols bevat tientallen globale merken, likeur smaken en worden verkocht in meer dan 100 landen. Tot de merken behoren Bols Likeuren, Bols Genever, Damrak Gin, Bols Vodka, Galliano en Vaccari. Daarnaast bevat de portefeuille 15 regionale merken, waarvan Pisang Ambon, Bokma, Hartevelt en Coebergh de grootste zijn. Lucas Bols richt zich met een groot gedeelte van haar producten op clubs en cocktailbars. Met de grootste bartendersopleiding van Europa traint Lucas Bols haar eigen barmannen.