Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Arcadis flink

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Arcadis flink
18 jan 2024 om 10:00

 ING heeft het koersdoel voor Arcadis verhoogd van 49,00 tot 60,00 euro, in aanloop naar de cijfers van het advies- en ingenieursbureau over het vierde kwartaal. Dat bleek donderdag uit een rapport van de bank.

Analist Quirijn Mulder heeft geen twijfels over het vierde kwartaal. De analist wees op de stijging van het orderboek en de goede marktomstandigheden, ondanks wat macro-economische zwakte.

Arcadis heeft tijdens zijn beleggersdag ambitieuze doelen gepresenteerd, stelde Mulder. Het bedrijf verwacht de marge met 2 procentpunt te kunnen verhogen tussen 2023 en 2026 tot 12,5 procent. Dat is mogelijk, denkt ING, maar de bank ziet wel uitdagingen en Mulder denkt dat de verbetering vooral aan het einde van de periode realiteit wordt.

De analist wil vooral zien dat de risico’s afnemen, dat recente overnames het goed doen, de financiën op orde zijn en dat het management goed overkomt. 

Het aandeel noteert tegen een korting van 18 procent ten opzichte van sectorgenoten, wanneer het verwachte bedrijfsresultaat over de periode 2023 tot en met 2025 wordt vergeleken, en die waardering is eenvoudigweg te laag, volgens ING.

Het nieuwe koersdoel beperkt die korting tot 5 procent, wat een opwaarts potentieel geeft van 25 procent, goed voor handhaving van het koopadvies.

Het aandeel Arcadis noteerde donderdag 2,3 procent lager op 47,38 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.