Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: ABN AMRO koopt Bux

Update: ABN AMRO koopt Bux
14 dec 2023 om 10:04

ABN AMRO neemt de mobiele broker Bux over om te groeien in de markt voor particuliere beleggers en zijn digitale aanbod te versterken. Dat maakte de bank donderdag bekend.

Er werden geen financiële details vermeld.

Bux is sinds de oprichting in 2013 uitgegroeid tot een leidende ‘neobroker’, met 500.000 klanten in acht markten, geavanceerde financiële technologie en een intuïtief platform, dat de nieuwe generatie beleggers sterk aanspreekt, stelde ABN AMRO.

De overname brengt ABN AMRO een leidende positie voor startende beleggers die vermogen willen gaan opbouwen en ook aan de pan-Europese groei-ambitie van ABN AMRO levert de overname van BUX een bijdrage, aldus de bank.

Volgens Annerie Vreugdenhil, chief commercial officer Personal & Business Banking, beginnen mensen vroeger na te denken over hun financiële toekomst dan voorheen en heeft Bux uitgeblonken in het helpen van klanten die dat willen doen. De combinatie creëert volgens haar een unieke combinatie van gebruiksvriendelijkheid en financiële kracht, stabiliteit en expertise.

Topman Yorick Naeff van Bux zei in een toelichting dat de combinatie met ABN AMRO een cruciale stap is naar het doel van het bedrijf om leider te worden in het Europese strijdperk voor particuliere beleggers. “Onze snelheid, wendbaarheid, en onvermoeibare drang om te innoveren, gekoppeld aan de diepe expertise van ABN AMRO in personal finance en decennialange reputatie, vormen een synergie zonder weerga in de gehele beleggerssector.”

BUX is beschikbaar in 8 Europese landen, waaronder Nederland en België. Het hoofdkantoor staat in Amsterdam en de investeerders zijn Prosus Ventures, Tencent, HV Capital, en Velocity Capital Fintech Ventures.

Update: om meer informatie toe te voegen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.