Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Citi Research zet UMG op kooplijst

Beursblik: Citi Research zet UMG op kooplijst
14 dec 2023 om 08:34

Citi Research heeft het advies voor Universal Music Group verhoogd van Neutraal naar Kopen, terwijl het koersdoel van 25,00 naar 29,00 euro ging. Dit bleek donderdag uit een rapport van de Amerikaanse bank.

Analisten van Citi noemden de outlook op korte termijn bemoedigend op basis van drie punten. Zo zal UMG duidelijk profiteren van de actie die streamingdiensten ondernemen om streamingfraude tegen te gaan en om de prijzen te verhogen. “De bredere muziekindustrie zal daarvan profiteren”, aldus de analisten.

Citi ziet ruimte voor een toenemende omzetgroei uit streaming in het vierde kwartaal en voorziet ook een sterk 2024.

Verder maakt de markt zich volgens de analisten druk om de risico’s van toegenomen concurrentie, maar Citi is niet bang dat UMG marktaandeel verliest. “Belangrijker is, zeker gezien het vooruitzicht op hogere rentes voor een langere periode, dat UMG niet veel kwijt zal zijn aan voorschotten voor artiesten en investeringen in de catalogus.”

Citi verwacht niet dat er veel opwaarts potentieel is voor de brutomarges, maar op termijn zal de aangepaste EBITDA-marge aantrekken en zal de vrije kasstroom stijgen.

Tot slot merkte Citi op dat het aandeel twee jaar na de beursgang vrijwel een vlakke koersontwikkeling heeft laten zien, terwijl de aangepaste EBITDA in dezelfde periode wel flink steeg. “De waardering van UMG ten opzichte van andere defensieve groeinamen in Europa lijkt dan ook erg aantrekkelijk”, concludeerden de analisten, die hierom het advies verhoogden.

Het aandeel UMG sloot woensdag op 25,65 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers UMG

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.