Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Video: koop ASML en verkoop Philips

Video: koop ASML en verkoop Philips
4 dec 2023 om 14:02

Beursexperts zijn voor december “razend enthousiast” en tippen ASML als favoriet, terwijl het beter wegblijven is bij Philips. Dit bleek zondag uit de maandelijkse enquête van analist Corné van Zeijl van Cardano.

Klik hier voor: koop ASML en verkoop Philips.

Voor de laatste maand van 2023 is maar liefst 58,5 procent van de experts positief gestemd. En slechts 9,4 procent verwacht een daling.

Het optimisme volgt na een heel sterke maand. In november won de AEX 6,5 procent. “Het gemiddelde AEX-aandeel ging zelfs met 11 procent omhoog”, aldus Van Zeijl.

Opvallend is dat de experts die optimistische lijn niet doortrekken naar de komende zes maanden. “Sterker nog, daar zijn ze juist wat minder optimistisch geworden en verwacht 36 procent een stijging en houdt 15 procent rekening met een daling. Dus per saldo 21 procent meer optimisten dan pessimisten. Vorige maand was dat saldo nog 24 procent”, aldus Van Zeijl.

Top & flop

De topper in december wordt volgens de beursexperts ASML. Verder zien de experts het zitten in NN Group, Ahold Delhaize en Prosus.

Philips is met stip het aandeel dat beleggers moeten mijden, aldus de experts. Daarnaast is er ook weinig enthousiasme over ArcelorMittal, KPN en Wolters Kluwer.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.