Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amerikanen shoppen voor recordbedrag tijdens Thanksgiving

Amerikanen shoppen voor recordbedrag tijdens Thanksgiving
24 nov 2023 om 19:40

Amerikanen hebben voor een recordbedrag aan online-aankopen gedaan op Thanksgiving Day. Dit bleek vrijdag uit data die Adobe Analytics publiceerde.

Consumenten gaven donderdag voor een recordbedrag van 5,6 miljard dollar uit aan online aankopen, een stijging van 5,5 procent ten opzichte van Thanksgiving vorig jaar.

Dat is “bijna het dubbele van wat consumenten een paar jaar geleden uitgaven (2,87 miljard dollar in 2017), wat de voortdurende verschuiving naar meer online uitgaven benadrukt”, aldus Adobe. De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor inflatie, maar als dit effect wel wordt meegerekend, zou de groei van de consumentenbestedingen nog sterker zijn, aldus Vivek Pandya, hoofdanalist bij Adobe Digital Insights.

Populaire items waren speelgoed als Barbiepoppen en Marvel actiefiguren maar ook de PlayStation 5, Xbox Series X en Nintendo Switch, plus spellen als Call of Duty: Modern Warfare III, Super Mario Bros. Wonder en Mortal Kombat 1 vonden gretig aftrek, zei Adobe.

Wat betreft niet-speelgoedproducten kocht het online winkelende publiek onder meer robotstofzuigers, Bluetooth-luidsprekers, tablets en kerstdecoraties, volgens Adobe.

Dit feestdagenseizoen wordt nauwlettend in de gaten gehouden, op zoek naar tekenen dat consumenten minder uitgeven nu de recessiezorgen toenemen. Er zijn marktvolgers die rekenen op een stijging van de consumentenbestedingen met 3 tot 5 procent in deze periode, waar dat in 2022 nog 5,5 procent was. Als de voorspelling van 3 procent uitkomt, zou dit de kleinste stijging in vijf jaar zijn.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

 • Adobe
  * *
 • Alibaba Group
  * *
 • Amazon.com
  * *
 • Walmart Inc.
  * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.