Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: forse winststijging Nvidia verwacht

Beursblik: forse winststijging Nvidia verwacht
21 nov 2023 om 13:25

Nvidia heeft in het derde kwartaal vermoedelijk veel hogere resultaten behaald dan een jaar eerder. Dit is de verwachting van door FactSet geraadpleegde analisten in aanloop naar de resultaten van de Amerikaanse chipproducent, die dinsdag nabeurs verschijnen.

De markt rekent op een nettowinst van bijna 7,6 miljard dollar, tegen 680 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2022. De aangepaste winst per aandeel wordt door de analisten geschat op 3,37 dollar.

De omzet is naar verwachting verbeterd van 5,9 miljard naar bijna 16,2 miljard dollar, denkt de markt. Hier rekent Nvidia zelf op een omzet van 16 miljard dollar,  met een afwijking van plus of min 2 procent.

Eén van de risico’s voor Nvidia is de blootstelling aan China, zei analist Michael Hewson van CMC Markets in een vooruitblik op de cijfers. China is goed voor 20 tot 25 procent van de inkomsten uit datacenters, volgens de marktanalist, terwijl Washington de exportregels voor China steeds verder aanscherpt.

“Een ander risico is dat de concurrentie voor Nvidia waarschijnlijk heviger zal worden, wat de marges op de langere termijn onder druk zou kunnen zetten”, aldus Hewson.

“Nvidia is nu misschien nummer één, maar het zou een grotere uitdaging kunnen worden om dat te blijven”, waarschuwde de marktkenner.

De aandelen van Nvidia zijn de afgelopen maanden flink gestegen, dankzij een stijging van de vraag naar chips voor kunstmatige intelligentie.

Ten opzichte van het begin van het jaar noteert het aandeel Nvidia inmiddels 250 procent hoger, op ruim 500 dollar.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.