Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Outlookverhoging Walmart stelt teleur

Outlookverhoging Walmart stelt teleur
16 nov 2023 om 13:52

Walmart heeft in het derde kwartaal nipt meer winst en omzet geboekt dan analisten hadden voorspeld, maar stelde iets teleur met zijn outlook, hoewel de omzet- en winstverwachting voor het hele jaar werden verhoogd. Dat maakte de Amerikaanse retailgigant donderdag bekend.

Het aandeel daalde 6 procent in de handel voorbeurs.

Walmart boekte in het afgelopen kwartaal een aangepaste winst per aandeel van 1,53 dollar. Dit was nauwelijks hoger dan de analistenconsensus, die volgens FactSet op 1,52 dollar stond.

De nettowinst per aandeel was 0,17 dollar na een verlies van 0,66 dollar een jaar eerder. Er waren verliezen van 1,36 miljard dollar, na belastingen, op aandelenbelangen en andere investeringen, meldde het bedrijf.

De omzet steeg 5,2 procent en kwam daardoor uit op 160,8 miljard dollar. Ook dit overtrof de consensusverwachting nipt, die op 159,7 miljard dollar stond. De onlinedivisie eCommerce liet wereldwijd 15 procent groei zien.

Outlook

Voor het hele jaar gaat Walmart nu uit van een omzetgroei van 5,0 tot 5,5 procent, terwijl eerder werd gemikt op een groei van 4,0 tot 4,5 procent. De aangepaste winst per aandeel zou moeten uitkomen tussen 6,40 en 6,48 dollar. Dit is een fractie lager dan de consensusverwachting op 6,50 dollar. Voorafgaand aan de cijfers over het derde kwartaal voorzag Walmart een aangepaste winst per aandeel van 6,36 tot 6,46 dollar. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.