Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ahold Delhaize neemt Roemeense supermarktketen Profi Rom Food over

Ahold Delhaize neemt Roemeense supermarktketen Profi Rom Food over
30 okt 2023 om 08:51

Ahold Delhaize neemt de Roemeense supermarktketen Profi Rom Food over van MidEuropa. Dat maakte de Nederlandse grootgrutter maandagochtend bekend.

Ahold Delhaize betaalt 1,3 miljard euro voor de overname. Aangepast voor leasecontracten wordt de waarde van Profi op 1,8 miljard euro gesteld.

De overname past qua format en aanvullend klantenbestand goed bij het lokale merk Mega Image van Ahold Delhaize in Roemenië, volgens het Zaanse bedrijf.

De overname zou aanzienlijke omzetgroei en synergieën moeten opleveren. Die synergieën zullen voordelig zijn voor de Roemeense klanten, stelde het bedrijf maandag.

De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Ahold Delhaize verwacht de transactie in 2024 te kunnen afronden.

Profi exploiteert 1.654 winkels in Roemenië en draaide in de twaalf maanden tot eind juni 2023 een omzet van 2,5 miljard euro. De keten staat volgens Ahold Delhaize bekend om zijn sterke assortiment en voordelige prijzen.

Ahold Delhaize heeft al 969 winkels van Mega Image in Roemenië, vooral in de stedelijke gebieden. Door de overname worden zowel stedelijke als landelijke gebieden in het land beter bediend door de Nederlandse keten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Ahold Delhaize

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.